"PROSUTO UKUPNO 3.700 TONA SOLI" VESIĆ: Svi državni putevi u Srbiji prohodni, apel vozačima da budu oprezni

Autor: D.B.

Vesti

10.01.2024

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pohvalivši rad putara, ministar je istakao da su oni bili na terenu i brinuli se o najfrekventnijim deonicama, te je odbacio neosnovane napade na njih.

"PROSUTO UKUPNO 3.700 TONA SOLI" VESIĆ:  Svi državni putevi u Srbiji prohodni, apel vozačima da budu oprezni

Foto: Ministarstvo saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić istakao je da su državni putevi u Srbiji prohodni i bez problema za saobraćaj, zahvaljujući naporima putara koji su radili neprekidno. 

- Na državnim putevima nema neprohodnih deonica, za to su zaslužni putari, koji su ovih dana radili danonoćno. Posuto je ukupno 3.700 tona soli. U zalihama imamo oko 67.000 tona soli, više nego dovoljno da zimska sezona prođe kako treba. Na terenu je angažovano 1.315 putara, uz više od 300 vozila - rekao je Vesić za Blic.

 

Ministar Vesić je istakao da je na 19 deonica trenutno zabranjen kamionski saobraćaj, te je još jednom apelovao na vozače da poštuju ove zabrane radi sopstvene bezbednosti i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju.


Nakon što je u prvih 24 sata zabeleženo 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali kamioni sa letnjim gumama, ministar Vesić je najavio strože kontrole i ozbiljnije sankcije za vozila koja krše propise o korišćenju zimske opreme tokom zimskih uslova. Posebno je istakao da profesionalni vozači, koji bi trebalo da budu svesni rizika, ne smeju ugrožavati sopstvenu i tuđu bezbednost neprilagođenom opremom.


Ministar Vesić naglasio je da će se nastaviti sa preventivnim posipanjem soli na putevima zbog najavljenih niskih temperatura u narednim danima. Ipak, istakao je da vozači moraju biti svesni svoje odgovornosti i prilagoditi vožnju uslovima na putu kako bi se izbegle potencijalne nesreće.


Pohvalivši rad putara, ministar je istakao da su oni bili na terenu i brinuli se o najfrekventnijim deonicama, te je odbacio neosnovane napade na njih. Takođe, apelovao je na svest vozača da shvate važnost prilagođavanja brzine i opreznosti u saobraćaju, posebno u zimskim uslovima.

Kao zaključak, ministar Vesić ističe da je podrška putarima ključna, ali da je odgovornost svakog pojedinca u saobraćaju od presudnog značaja za očuvanje bezbednosti na putevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading