POTROŠAČKA PATROLA: Dobro birajte šminku koju stavljate na svoje lice! (VIDEO)

Autor: Anđela Trifunović

Vesti

09.01.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova epizoda "Potrošačke patrole" je postavljena na naš Jutjub kanal Republika News

Ako volite šminku, na pravom ste mestu! Istraživanja su pokazala da 35% žena koristi šminku svakodnevno. Pošto skupi kozmetički proizvodi koje promovišu poznate ličnosti nisu pristupačni, na tržištu su se pojavile kopije, koje su mnogo jeftinije od originala. Praksa je pokazala da ih žene rado kupuju, nesvesne mogućih posledica. Onlajn kupovinom preko I-beja, "Amazona" i "Alibabe" možete dobiti kopiju ruža, paletu senki i pudera po mnogo nižoj ceni od originala, a sve to smo za vas istraživali u novoj epizodi emisije "Potrošačka patrola". 

 

Foto: Republika TV

Šminka

 


Mada se kupovina čini jednostavnom i jeftinom, postavlja se pitanje koja je cena zdravlja. Analiza ovih proizvoda je pokazala da oni često sadrže štetne sastojke, koji mogu izazvati alergijske reakcije. Da biste izbegli ovakve i slične prevare, ukazaćemo vam na razlike između kopije i originala poznatih brendova šminke. Većinu kopija je moguće lako prepoznati u odnosu na original, i to već na prvi pogled: neodgovarajuća ambalaža, logo utisnut u drugačijem fontu ili na drugom mestu, čudan miris proizvoda, lepljivi tečni ruževi ili ogledalo lošeg kvaliteta na paletama za senke. Žene koje vole kozmetiku znaju da je dizajnerska kozmetika skupa. Ukoliko svesno kupite kopiju da biste uštedeli novac, onda nije reč o prevari, ali ako vam neko proda kopiju kao original, onda je to druga priča. Poražavajuće je što neki profesionalni šminkeri koriste fejk šminku, reklamiraju je, pa čak i prodaju klijentima kao original da bi ostvarili što veći profit. Oni svesno obmanjuju sve one devojke i žene koje ne razlikuju originale od kopija, a žele da imaju kvalitetnu šminku i da se nekad i same našminkaju. Trebalo bi da se podrazumeva da profesionalni šminkeri pošteno rade svoj posao, međutim, kod nekih je novac presudan jer je na kopijama odlična zarada. Znam da bi ljubitelji šminke, pogotovo pratioci šminkerskih trendova, voleli da imaju novu tu fejsid ili huda bjuti paletu, fenti bjuti sjaj, lankom puder ili klinik rumenilo.

Foto: Republika TV

Šminka

 

NAJGORA OPCIJA
U emisiji koju možete pogledati na Jutjub kanalu Republika news imate priliku da vidite originalnu šminku... Pogledajte ovu paletu senki... To što vidite je najbolji sjaj za usne na tržištu... I rumenilo koje prija
i najosetljivijim osobama. Nema potrebe da ovakve proizvode poručujete preko društvenih mreža jer možete da ih kupite u našim dobro snabdevenim parfimerijama. Ako niste u mogućnosti da izdvojite novac za originalnu verziju ovih brendova, naš savet je da kupite drogerijsku šminku, koja je, pre svega, ispitana, takođe kvalitetna i mnogo pristupačnija. I te proizvode možete pogledati u našoj emisiji  utorka uveče. Generalno, bolje je i da se ne šminkate nego da koristite neproverenu šminku. Budite sigurni da je najgora opcija za vašu kožu šminka koja nije original. 

 

Novu epizodu emisije "Potrošačka patrola" pogledajte u videu na početku teksta! 

 

Bonus video: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading