SRBI OPKOLILI PARIZ! Trešte trube, Srpkinje nabile šajkače, pa se uhvatile u kolo! (VIDEO)

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

07.01.2024

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi slave u punom jeku.

SRBI OPKOLILI PARIZ! Trešte trube, Srpkinje nabile šajkače, pa se uhvatile u kolo! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@svisrbiuparizu474

Ispred crkvi Sveti Sava u 18. arondismanu Pariza i crkve Sveta Petka u predgrađu Pariza, mestu Bondy, Srbi su se okupili u velikom broju kako bi proslavili Badnje veče.

Francuska policija je zatvorila ulicu ispred crkve Sveti Sava zbog igre, pesme i proslave, dok su vernici uživali u tradicionalnim običajima i obeležavanju najvećeg srpskog praznika.

Ove godine beleži se posebno veliko okupljanje Srba u Parizu, gde su vernici prisustvovali službama, palili sveće i uživali u zajedništvu.

Reka ljudi prošla je kroz prelepu crkvu Sveti Sava, a ispred crkve se organizovala vesela proslava uz trubače, igru i pesmu. Francuska policija je zbog ovog veselja zatvorila ulicu, a vernici su, osim tradicionalnih obreda, uživali u grejanoj rakiji i veselju.

Ispred crkve Sveta Petka u mestu Bondy takođe se okupilo veliko broj vernika koji su obeležili Badnje veče. Grejana rakija, srpske zastave, trubači i pesma doprineli su pravoj srpskoj atmosferi, a čak su i prolaznici, uključujući i Francuze, zastajali da se pridruže proslavi, probaju rakiju i veselo provedu vreme sa srpskom zajednicom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading