TRAGIČNA VEST: Dvanaestogodišnja Teodora izgubila bitku sa opakom bolešću u Beogradu!

Autor:

Vesti

30.12.2023

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragičan gubitak dvanaestogodišnje Teodore Sibinčić

TRAGIČNA VEST: Dvanaestogodišnja Teodora izgubila bitku sa opakom bolešću u Beogradu!

Foto: NEVENKA ĐUKIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT / SCREENSHOT


Danas je preminula dvanaestogodišnja Teodora Sibinčić, koja je poslednja dva dana bila smeštena na Institutu za majku i dete u Beogradu.

Devojčica je prebačena u pratnji doktora UKC RS, a prema poslednjem izveštaju o njenom zdravstvenom stanju, parametri su bili bolji nego prethodnih dana kada je bila smeštena na Odeljenje intezivne nege Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci. Nažalost, Teodora je preminula nakon komplikacija uzrokovanih meningoknom sepsom.


Borba za život: Mobilizacija za doniranje krvi i trombocita



Tokom borbe za Teodorin život, mnogi humani ljudi širom Republike Srpske odazvali su se na akciju doniranja krvi i trombocita, koji su bili od presudnog značaja za njeno lečenje. Ova mobilizacija pokazuje koliko je zajednica bila ujedinjena u naporima da pruži podršku Teodori i njenoj porodici u teškim trenucima.



Prevencija meningokne sepse: Važnost javne edukacije



Teodorin slučaj takođe naglašava važnost javne edukacije o meningoknoj sepsi i njenim potencijalno fatalnim posledicama. Meningokna sepsa je retka, ali izuzetno ozbiljna infekcija koja zahteva brzu reakciju i adekvatno lečenje. Informisanje javnosti o simptomima, prevenciji i lečenju ove bolesti može doprineti spašavanju života u sličnim situacijama u budućnosti.


Zajedništvo u teškim trenucima: Podrška porodici Sibinčić



U ovim teškim trenucima, zajednica se okupila kako bi pružila podršku porodici Sibinčić i izrazila saučešće povodom gubitka Teodore. Solidarnost i saosećanje su od velikog značaja u procesu tugovanja i oporavka od gubitka voljene osobe.


Teodorin slučaj nas podseća na važnost brze reakcije i podrške u borbi protiv teških zdravstvenih stanja poput meningokne sepse. Njena hrabra borba, podrška zajednice i angažovanje u mobilizaciji za doniranje krvi i trombocita ostaju kao snažan primer solidarnosti i ljudske empatije u teškim vremenima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading