NIJE MOGAO DA VERUJE! Unuk nakon dedine smrti saznao da je starac imao kontakt sa OZBILJNIM PREVARANTIMA! Žalio se na mrežama: Prodali su mu jastuk i jorgan za 100.000 dinara

Autor: D.B.

Vesti

28.12.2023

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo može svakom da se desi.

NIJE MOGAO DA VERUJE! Unuk nakon dedine smrti saznao da je starac imao kontakt sa OZBILJNIM PREVARANTIMA! Žalio se na mrežama: Prodali su mu jastuk i jorgan za 100.000 dinara

Foto: shutterstock

Situacija koja je nedavno dospela u javnost bacila je svetlo na podmuklu praksu prevaranata koji ciljaju na starije ljude i prodaju im proizvode po enormno visokim cenama. Jedan penzioner postao je žrtva ove prevare kada su mu prodati prostirka i jastuk po ceni od čak 100.000 dinara, a porodica je za ovu transakciju saznala tek nakon njegove smrti.

Nakon saznanja o ovoj prevaziđenoj situaciji, unuk preminulog penzionera obratio se društvenim mrežama u potrazi za savetima i pomoći. Izneo je činjenicu da je njegov deda bio žrtva prevare i da je za to saznao tek nakon njegove smrti. Takođe, istakao je da je u pitanju grupa prevaranata koja obmanjuje starije ljude nudeći im proizvode po astronomskim cenama.


Na njegov poziv za pomoć, mnogi korisnici su se javili iznoseći slična iskustva koja su doživeli njihovi bližnji. Jedna korisnica je podelila svoje iskustvo gde su njeni baba i deda kupili proizvode po sličnom principu, dok je druga žena podelila kako je uspela da raskine ugovor sa prevarantima.


Jedno od ključnih pitanja koje se postavlja u ovakvim situacijama jeste da li postoji mogućnost povraćaja novca ili raskida ugovora nakon isteka regularnog roka za povraćaj robe. Ovo predstavlja izazov za porodice koje su se našle u sličnoj situaciji, a odgovor na ovo pitanje može biti od presudnog značaja za njihove dalje korake.

U zaključku, ova priča ističe potrebu za zaštitom starijih građana od prevare i podvlači važnost edukacije o prevarama i zaštiti potrošača. Takođe, naglašava se važnost pravne podrške u situacijama kada su građani žrtve ovakvih prevara.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading