BUDITE TOLERANTNIJI I SASLUŠAJTE DRUGU STRANU! Stručnjaci objasnili zašto je sve više svađa i razvoda tokom praznika

Autor: D.B.

Vesti

27.12.2023

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za praznike se vezuje i depresija, tako da treba biti tolerantan i strpljiv.

BUDITE TOLERANTNIJI I SASLUŠAJTE DRUGU STRANU! Stručnjaci objasnili zašto je sve više svađa i razvoda tokom praznika

Foto: Shutterstock

Žena se nervira

Pravila uživanja i svađe tokom praznika

Praznici se često doživljavaju kao vreme za uživanje i radost, ali isto tako mogu biti okidač za nove konflikte i svađe, tvrdi bračni savetnik Nebojša Savić. On ističe da praznična atmosfera može da bude podsticajna za kvalitetno provedeno vreme, ali i da može da istakne nerešene konflikte unutar porodice.

Savić navodi da povećan stres oko pripreme hrane ili priprema za put može biti okidač za nove konflikte tokom praznika. Takođe, ističe da postoji pritisak da se dobro provedemo i da budemo radosni tokom praznika, što može stvoriti dodatni stres i napetost unutar porodice.

Značaj praznika i darivanja

Bračni savetnik naglašava da praznici treba da budu vreme darivanja i dobre atmosfere, ali upozorava da ne treba preterivati sa poklonima, jer to nije osnovni smisao praznika. Umesto toga, ističe da je važno iskoristiti praznično vreme za zajedničko provođenje i stvaranje lepih uspomena, jer vreme provedeno zajedno ne može biti nadoknađeno.

Nebojša Savić podseća da praznici mogu biti izvor radosti, ali i stresa, te da je važno da svako pronađe način da praznično vreme provede na način koji odgovara njemu i njegovoj porodici. Važno je imati realna očekivanja i ne osećati pritisak da sve mora biti savršeno, već se fokusirati na zajedništvo i stvaranje lepih trenutaka.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading