DEVOJKE JE NEKADA BILO SRAMOTA DA SE BAVE OVIM POSLOM, DOK ANA DANAS OZBILJNO ZARAĐUJE! Zaječarka se dosetilla kako da PROFITIRA, i sada je po OVOME poznata širom Srbije!

Autor: D.B.

Vesti

26.12.2023

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana se dosetila kako može lako da zaradi!

DEVOJKE JE NEKADA BILO SRAMOTA DA SE BAVE OVIM POSLOM, DOK ANA DANAS OZBILJNO ZARAĐUJE! Zaječarka se dosetilla kako da PROFITIRA, i sada je po OVOME poznata širom Srbije!

Foto: Shutterstock

Ana Žikić, tridesetšestogodišnja Zaječarka, stvara unikatne ručno rađene ženske tašne koristeći kukice. Sa četvorogodišnjim sinom koji trčkara po sobi i podrškom supruga, Ana uživa u svojoj kreativnoj radionici.

Ana otkriva da je njen interes za pletenje potekao još iz detinjstva kada ju je baka naučila da pleše šalove i kape. Nakon dužeg perioda bez posla, Ana je odlučila da svoju ljubav prema pletenju pretvori u posao, te je pre četiri-pet godina započela svoju preduzetničku priču.

Za izradu svojih tašni, Ana koristi reciklirani pamuk koji naručuje preko interneta. Svaki kotur pamuka košta do 800 dinara, a za jednu tašnu joj je potrebno od jednog do tri kotura, u zavisnosti od modela. Takođe, Ana pravi tašne i od sintetičkog konca koji je malo deblji od onog koji se koristi za heklanje.


Izrada jedne tašne za Anu zahteva oko dve nedelje. Prvo pregleda materijale koje ima kod kuće, zatim nacrta šta želi da napravi, i tek onda uzima kukice i počinje sa radom. Svaka tašna je unikatna, a Ana ističe da ne postoje dva ista primerka.

Ana prodaje svoje tašne preko interneta, a cene variraju od 3,5 do 8.000 dinara, u zavisnosti od modela i utrošenog materijala. Ona ističe da se njen rad isplati jer tašne godinama ostaju iste, pod uslovom da se lepo čuvaju.


Iako je cela Anina okolina uverena da je ona neviđeni talenat, Ana ističe da je talenat samo 10% i da je preostalih 90% posvećenog i istrajnog rada. Svoju strast prema pletenju i kreiranju tašni očigledno pretače u svaki unikatni komad koji stvara.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading