OTVORITE I VI SVOJE SRCE NAKON DOČEKA: Najbolji način da započnete 2024. godinu

Autor:

Vesti

23.12.2023

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ulica otvorenog srca“ se već tradicionalno odigrava prvog dana nove kalendarske godine na više lokacija u Beogradu, ali i van njega.

OTVORITE I VI SVOJE SRCE NAKON DOČEKA: Najbolji način da započnete 2024. godinu

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Doček Nove godine u Beogradu, pored dobrog provoda u susret ponoći, kada smo skoncentrisani da se što bolje provedemo i doživimo nezaboravna iskustva, trebalo bi da nas podseti da prvog dana nove godine učinimo nešto dobro i za druge. Iz tog razloga mnogi Beograđani se odlučuju da posete Ulicu otvorenog srca, kako bi pokazali svoju humanost i pomogli nekome kome je pomoć preko potrebna. 

Pored raznih drugih manifestacija po kojima je doček Nove godine u Beogradu poznat, jedna od najomiljenijih je "Ulica otvorenog srca“, koja se već tradicionalno odigrava prvog dana nove kalendarske godine na više lokacija u Beogradu, ali i van njega. Ova manifestacija je veoma popularna i posebno posećena od strane kako domaćih, tako i stranih turista koji odluče da slave Novu godinu u Beogradu.

Ulica otvorenog srca je manifestacija sa tradicijom dugom skoro pola veka i svake godine se održava u Svetogorskoj ulici u Beogradu. Priroda ove manifestacije je humanitarnog karaktera, stoga je i značajno da bude što bolje posećena. Svake godine se novac donira onima kojima je najneophodniji. Upravo iz tog razloga je naziv manifestaicije i dobio ime: "Na radost deci“.

Deda Mraz je neizostavan u Ulici otvorenog srca, kao i za doček Nove godine u Beogradu. Prošle godine je Deda Mraz svoje irvase "parkirao“ ispred Muzeja istorije Jugoslavije. A osim paketića, deci su pažnju privlačili i mnogobrojni žongleri, ali i mađioničari. Ova manifestacija je kao stvorena za mališane, stoga ne čudi najveći broj dece koja uživaju prvog januara.

Deca se posebno raduju ovoj manifestaciji. Svake godine ih čeka zabavni i kulturno-umetnički program koji pripremaju njihovi vršnjaci, ali i stariji učesnici koji to rade s ljubavlju i velikom dozom humanosti. Pored programa decu raduju i paketići koje tradicionalno dobijaju svake godine. 

Organizuje se i u drugim beogradskim opštinama. Prošle godine Ulica otvorenog srca je organizovana u centru grada, na Čukarici, Paliluli, u Rakovici, Surčinu, u Mladenovcu i Obrenovcu. Muzičko-zabavni program u centru ove godine će se izvoditi ispred Ateljea 212 u Svetogorskoj ulici i zgrade Opštine Stari grad u Makedonskoj ulici. Ukoliko se odlučite za doček Nove godine u Beogradu, ali ne odsednete u centru grada, imate šansu da posetite Ulicu otvorenog srca u nekim drugim krajevima prestonice. 

Manifestacija „Ulica otvorenog srca” odavno je prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada i njegovu otvorenost.

Nastala je pre pola veka u „Srpskoj kafani” kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana Nove godine služili goste. Iz ovog nesvakidašnjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost. Od 1988. godine zvanično je ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija Grada Beograda, kroz koju prođe preko 100.000 ljudi.

Otvorena za sve Beograđane i goste Beograda, „Ulica otvorenog srca” je zamišljena kao proslava solidarnosti, kada se „otvara” srce našeg grada, ali i kao mogućnost da se humanošću svih učesnika u ovoj manifestaciji nekome pomogne. Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije, građani i gosti Beograda moći će da otpočnu 2024. godinu na najlepši način!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading