NA NIKOLJDAN U DVORIŠTU KUĆE ZATEKLA ŠOK PRIZOR! Domaćica Mira ostala zgranuta kada je ugledala OVO ispred sebe: Ovo sam očekivala u novembru, ali sada...

Autor:

Vesti

21.12.2023

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako smo na pragu zime, priroda se opet poigrala sa nama, pa su tako ruže u vrtu u selu Vinča procvetale.

NA NIKOLJDAN U DVORIŠTU KUĆE ZATEKLA ŠOK PRIZOR! Domaćica Mira ostala zgranuta kada je ugledala OVO ispred sebe: Ovo sam očekivala u novembru, ali sada...

Foto: pixabay.com

Iako za manje od 24 sata počinje najhladnije godišnje doba, u jednoj bašti u selu Vinča kod Topole procvetale su ruže kao da je leto. Visoke temperature očigledno su zbunile biljke, pa cveće cveta onda kad mu vreme nije.

- Već je polovina decembra i ruže su odavno završile sa vegetacijom čak im je i list otpao ali na granama su ostali pupoljci koji su se zahvaljujući lepom vremenu otvorili. Klima se promenila imamo više sunca nego kiše i snega što je za ljubitelje lepog vremena dobro ali za biljke sigurno nije“, kaže za RINU Vlada Arsenijević iz Vinče.

Međutim, selo Vinča nije jedino jer su ruže procvetale i u Lipovcu. Domaćica Mira Radovanović kaže da je do ove godine u decembru ruže rezala, a sada po pvi put može da ubere cvetove.

- Svake jeseni u novembru orežemo ruže, pripremimo ih za zimsko mirovanje kako bi spremne dočekale proleće i novo buđenje prirode. Ove jeseni one su imale pupoljke, još po neki cvet i nama je bilo žao da ih režemo nadali smo se počeće loše vreme i onda ćemo taj posao obaviti, ali evo lepo vreme se nastavilo ruže cvetaju kao da je kraj leta tako da uživamo u njihovoj lepoti do prvog ozbiljnijeg snega“, priča Mira.

Podsetimo, u četvrtak će u Srbiji doći do postepenog povećanja oblačnosti, ali će i dalje vladati suvo vreme. Vetar će biti umeren do jak, a uveče se očekuju i vrlo jaki udari južnog i jugozapadnog vetra. Dnevne temperature će se kretati od pet do devet stepeni.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading