Obroci puni vitamina za svaku trpezu

Autor:

Vesti

21.12.2023

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednostavan za pripremu, bogat je izvor vitamina B1 i C, folne kiseline i vlakana.

Obroci puni vitamina za svaku trpezu

Foto: Flora

Tokom hladnih zimskih dana manje je svežeg povrća i naša ishrana često postaje jednolična. Ipak, uz kvalitetne sastojke, uvek možete pripremiti neki novi i zanimljiv obrok. Kraj godine tradicionalno je poznat po slavskim i prazničnim proslavama, karakterističnim bogatim trpezama, koje su pune dobrih ukusa, ali i brojnih nutritijenata koji su neophodni svakome od nas. Ako ste se pitali kako ćete u ovim prilikama ugostiti prijatelje ili svojoj porodici obezbediti obroke pune vitamina, fabrika za preradu voća i povrća Flora, sa bogatom tradicijom od punih 45 godina, donosi proizvode koji su sinonim za vrhunski kvalitet u domenu proizvodnje smrznute hrane.

Od njive do trpeze, voće i povrće prolazi kroz pažljivo vođen proces koji garantuje očuvanje sveže arome, bogatstvo hranljivih sastojaka i sačuvan ukusa u bezbednom pakovanju. Pionir u primeni savremenih tehnologija čuvanja hrane, Flora svoje proizvode pakuje od potpuno prirodnih sirovina, sa prirodnim začinima, konzervisanim fizičkim putem, toplotom i hladnoćom, bez dodatih aditiva, veštačkih boja, aroma i konzervansa. U fabrici se svake godine proizvede 18.000 tona povrća, što pruža mogućnost da se i najzahtevnijim gurmanima ponudi široka lepeza proizvoda iza kojih stoji dokazan kvalitet koji je Flora proizvode pozicionirao kao omiljeni brend potrošača.

Foto: Flora

Flora povrće

Tokom cele godine dostupan je smrznuti Flora grašak. Jednostavan za pripremu, bogat je izvor vitamina B1 i C, folne kiseline i vlakana. Grašak je namirnica koja ima malo kalorija, što je čini dobrim izborom za sve koji paze na telesnu težinu. Možete ga kombinovati sa raznim salatama i čorbama ili spremiti kao samostalno jelo, izbor je vaš.

Kukuruz šećerac je neizostavni sastojak osvežavajućih salata i različitih testenina, a može se pripremiti i kao prilog ili krem čorba. Bogat je nerastvorljivim vlaknima koja su najznačajnija za dobru probavu. Sadrži razne vitamine C i B grupe, minerale i antioksidante i ova svojstva šećercu daje velike zdravstvene benefite. U 100 grama kukuruza šećerca ima 3,3 grama proteina, što pomaže da se izbegne prejedanje, a samim tim se podstiče i manji unos kalorija.

Žuta ili zelena Flora boranija mogu se pripremati na različite načine, kao kuvana ili pržena jela, obogaćena mesom ili uz testeninu ili rižoto. Od boranije se, uz dodatak mesa, može spremiti i ukusna musaka. Ova mahunarka  je posebno bogata belančevinama, reguliše nivo šećera i holesterola u krvi. Od minerala sadrži najviše kalijuma, kalcijuma i gvožđa.

Pravi gurmani su uvek spremni za nove izazove i kulinarske eksperimente. Prilikom pripreme obroka oni bude svoju maštu, mešaju različite ukuse i dodaju omiljene začine, ali kako bi došli do idealnog balansa svih sastojaka, potrebno je dosta vremena. Zato Flora nudi i asortiman mikseva, među kojima su Flora mix za rusku salatu, mix za đuveč, rižoto Flora mix i meksički mix povrća, koje na brz i jednostavan način možete iskoristiti za svaku priliku i pripremiti ukusna jela i salate koji će obradovati najzahtevnije hedoniste i biti idealan dodatak svake trpeze - praznične, slavske ili one koju pripremate za svoje najmilije.

Fabrika za preradu voća i povrća Flora osnovana je davne 1978. godine i od samog početka posluje kao sastavni deo kompanije PIK Bečej d.o.o. Od 2016. godine postala je deo MK Group, koja je jedna od vodećih holding kompanija u Srbiji i regionu. Kontinuitet u poslovanju, konstantno ulaganje u proizvodne kapacitete, inovativnost, pouzdanost i posvećenost beskompromisnom kvalitetu, su glavni faktori koji su uticali na to da Flora svake godine povećava obim saradnje sa postojećim i novim partnerima. Danas svoje proizvode plasira na tržišta Rusije i Bliskog Istoka, u zemlje EU, kao i na tržišta svih republika bivše Jugoslavije.

Uz Flora proizvode svaki obrok postaje pravo gastro iskustvo koje čini razliku na vašem stolu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading