STIŽU OGROMNE SNEŽNE PADAVINE! Ove krajave Srbije doslovno će zatrpati! PRED NAMA DRASTIČNA PROMENA VREMENA!

Autor:

Vesti

13.12.2023

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U petak, 15. decembra, na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije u brdsko-planinskim predelima padaće sneg koji se krajem dana i tokom noći sa padom temperature očekuje i u nižim predelima, navode u RHMZ.

STIŽU OGROMNE SNEŽNE PADAVINE! Ove krajave Srbije doslovno će zatrpati! PRED NAMA DRASTIČNA PROMENA VREMENA!

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Meteorolog Ivan Ristić je najavio da se od petka očekuju obilne snežne padavine u centralnoj Srbiji, kao i na jugu zemlje.

 

- Prema IRIE modelu sa GFS analizom, očekuje se da će od petka popodne do subote popodne doći do obilnih snežnih padavina. Ristić ističe da je ovaj model često u pravu, ali da ipak treba sačekati potvrdu od strane ECMWF modela - istakao je on.

 

A da će snega i te kako biti u petak i subotu potvrđuje i najnovija prognoza RHMZ.

- Sutra, 14. decembra, oblačno i hladnije sa kišom, osim u Vojvodini gde se prestanak padavina očekuje još ujutru. Veća količina padavina, od 20 do 40 mm za 12 h, očekuje se pre podne na zapadu, a u drugom delu dana na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije. Posle podne u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, a tokom večeri i noći i južne i jugoistočne Srbije prelazak kiše u sneg uz formiranje/ povećanje snežnog pokrivača - kažu u RHMZ.

U petak, 15. decembra, na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije u brdsko-planinskim predelima padaće sneg koji se krajem dana i tokom noći sa padom temperature očekuje i u nižim predelima, navode u RHMZ.

- U subotu, 16. decembra, sneg će padati na jugu i istoku zemlјe, posle podne slablјenje, a zatim i prestanak padavina. U višim predelima ukupno se očekuje od 15 do 30 cm snega, lokalno i više, a u nižim od 3 do 10 cm.

Od nedelјe suvo, a početkom sledeće sedmice ponovo toplije vreme, piše u najavi.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading