EVO KAKVO NAS VREME ČEKA U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI! Objavljena vremenska prognoza za januar 2024.

Autor:

Vesti

11.12.2023

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog je kazao da ćemo sigurno uživati u zimskoj čaroliji tokom novogodišnje noći.

EVO KAKVO NAS VREME ČEKA U  NOVOGODIŠNJOJ NOĆI! Objavljena vremenska prognoza za januar 2024.

Foto: pixabay.com

Prema najnovijim prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), za januar se očekuju temperature i količina padavina iznad prosečnih vrednosti.

Srednja temperatura vazduha u većem delu Srbije biće u intervalu od 1°C do 4°C, dok se na planinskim predelima očekuje temperatura od -3°C do 0°C, što je za oko 2°C iznad proseka. Maksimalna temperatura vazduha biće u intervalu od 5°C do 8°C u nižim predelima, dok će na planinama biti od 0°C do 4°C.

Minimalna temperatura vazduha kretaće se u intervalu od -1°C do 2°C, dok će na planinama biti od -7°C do -2°C, piše Pink.rs.


Prognozira se da će broj mraznih dana biti iznad proseka, sa 15 do 22 dana u nižim predelima, dok će na planinama biti od 25 do 30 mraznih dana. Takođe, očekuje se da će broj ledenih dana biti u intervalu od 5 do 10 u nižim predelima, dok će na planinama biti od 11 do 18 ledenih dana.

Kada je reč o padavinama, prognozira se da će količina padavina biti iznad proseka, sa očekivanih 50 do 70 mm u nižim predelima, i do 90 mm na planinama. Takođe, očekuje se i veći broj dana sa padavinama, u intervalu od 14 do 20 dana u nižim predelima, dok će u brdsko-planinskim krajevima biti do 24 dana sa padavinama.

Meteorolog Nedeljko Todorović nedavno je za Mondo rekao i kakvo nas vreme čeka za doček 2024. godine.

Meteorolog je kazao da ćemo sigurno uživati u toj zimskoj čaroliji.

- Kada gledamo 31. decembar odnosno Novu godinu, manja je verovatnoća da bude snega, veća je verovatnoća da bude kiše. Međutim, ja bih bio možda malo hrabar sad tako da kažem, pa da prognoziram negde od 26. do 29. decembra opet skok temperature, znači jedan pik na maksimalne vrednosti do 15 stepeni, a onda 30. 31. i možda i 1. januara da bude zahlađenje s kišom pa sa snegom - rekao je. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading