SVE O ZABRANI PUŠENJA U SRBIJI! Zabarana će važiti i za ELEKTRONSKE CIGARETE, evo koja će botonova PRAVILA

Autor:

Vesti

06.12.2023

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U skladu sa novim zakonskim odredbama, očekuje se da zabrana pušenja u zatvorenim prostorima, koja je doneta 2010. godine, napokon zaživi u praksi.

SVE O ZABRANI PUŠENJA U SRBIJI! Zabarana će važiti i za ELEKTRONSKE CIGARETE, evo koja će botonova PRAVILA

Foto: Shutterstock

 Ministarka zdravlja, Danica Grujičić, ističe da će ova zabrana važiti i za elektronske cigarete, te da će ministarstvo definisati pravilnik za "otvoren prostor".

Prema njenim rečima, prostor koji je sa svih strana zatvoren plastikom neće se smatrati otvorenim, a cilj ove mere je zaštita zdravlja stanovništva.


Štetni uticaj duvanskog dima



Ministarka Grujičić naglašava da je duvanski dim izuzetno štetan po zdravlje ljudi, posebno ističući problem mladih koji ne mogu da borave u zatvorenim prostorima zbog velike količine dima. Ona ističe da čak 95% obolelih od karcinoma pluća čine pušači, što jasno ukazuje na štetan uticaj nikotina na pluća i krvne sudove.



Zabrana pušenja i za elektronske cigarete



Ministarka Grujičić ističe da će zabrana pušenja u zatvorenim prostorima važiti i za elektronske cigarete, naglašavajući da ove cigarete nisu manje opasne od klasičnih. Cilj ove zabrane je obezbeđivanje čistog vazduha u zatvorenim prostorima, dok će se na otvorenom svako moći ponašati po svojoj volji.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading