NAŠLI, PA ZAŠLI... PLJUŠTE NEGATIVNE OCENE POTROŠAČA NA RAČUN DOSTAVLJAČKE SLUŽBE!

Autor:

Vesti

05.12.2023

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sad si našla da ideš kod lekara! Bahati kuriri ''D ekspresa''

NAŠLI, PA ZAŠLI... PLJUŠTE NEGATIVNE OCENE POTROŠAČA NA RAČUN DOSTAVLJAČKE SLUŽBE!

Foto: ST/Dragan Kadić

Mnogo Beograđana poslednjih dana deli na mrežama svoja loša iskustva s kurirskom službom "D ekspres" ("D express").

Beograđanka A. G.: Dostavljač ne samo da se nije javio kad će doći, a ja sam bila na poslu, nego se sledećeg dana nije ni pojavio

Voždovčanka A.G. (svi podaci poznati redakciji) javila se Republici da bi nam ispričala svoje neprijatno iskustvo s ovom kurirskom službom. Ona kaže da je tog dana kada je paket trebalo da bude dostavljen bila na poslu, ali da nije unapred uspela da organizuje preuzimanje jer ju je kurir pozvao tek kada je bio ispred zgrade.

VRAĆAJU PAKET

- Butik iz Beograda poslao mi je preko "D ekspresa" pantalone i košulju. Zvao me je kurir u subotu i rekao da je na adresi. Niti je zvao ranije da obavesti da će doći niti su mi bilo kada najavili dolazak. U tom trenutku bila sam na poslu. Kada sam rekla da nisam tu, prvo je ćutao, a potom rekao da će doći u ponedeljak i dotad moram biti na adresi jer ako ne budem, paket će se vratiti. Pogledala sam raspored i shvatila da sam slobodna u ponedeljak i da ću moći da ga sačekam - ispričala je naša sagovornica.
Kako kaže, uzalud se ponadala da će dobiti ono što je naručila:

- Taj ponedeljak sam ceo dan čekala da mi kurir donese paket, međutim, niti me je ko zvao niti je on došao. Da li bi trebalo da ne idem na posao i da ne izlazim iz stana nedelju dana da bih primila paket? Pošto, oni i kad kažu da će doći, kao što vidite, ne dođu.

Ona dodaje da je tokom celog dana broj telefona s koga je kurir u petak zvao, sve vreme bio nedostupan.

Svoja loša iskustva delili su ovih dana i drugi korisnici društvenih mreža. Da nema govora o tome da je slučaj A. G. izolovan, govori i činjenica da su nezadovoljne mušterije iz potpuno različitih delova grada Voždovca, Surčina, Borče...

- Čovek koji vozi za Surčin iz "D ekspres" službe je veoma bezobrazan. Pre neki dan imala sam pošiljku, a bila sam s detetom kod lekara. Zamolila sam lepo ako može sutradan da dostavi paket jer ću tada biti kod kuće. On mi se, međutim, lepo izrugao, izdrao i rekao: "Baš ste danas našli da idete kod doktora." Taj isti kurir radi već godinama i nikada nije bio pristojan - iskustvo je jedne Beograđanke objavljeno na Instagram stranici Serbialive Beograd.

ISTO U BORČI

Slično loše iskustvo objavio je i jedan Borčanac:

- U Borči se pet godina uredno žalim na kurira "D ekspresa", koji me čak i ne pozove telefonom niti pozvoni na interfon. Samo mi stigne poruka da nisam bila na adresi. Jednom prilikom me je psovao kada sam se žalila, nazvao me je telefonom i rekao: "Neću ja da se dr*am s tvojim paketima dva dana."

Na pitanja koja smo poslali "D ekspresu" nismo dobili odgovore.

Šolakova firma pod lupom tužilaštva

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je, podsetimo, pre desetak dana MUP i Poreskoj policiji zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja u vezi s poslovanjem preduzeća "D ekspres". Kako je objavljeno, to je učinjeno nakon što je policija dostavila informaciju da postoje indicije da je izvršeno krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

- Naloženo je da MUP i Poreska policija u okviru svojih zakonskih ovlašćenja prikupe i obezbede dokaze koji mogu biti od značaja za vođenje krivičnog postupka - potvrđeno je iz tužilaštva, a sve je dovođeno u vezu sa štrajkom u "Pošti". "D ekspres" je firma u vlasništvu Dragana Šolaka.

Pozvone i odjure brzinom svetlosti

Neki kuriri "D ekspresa" se ne pojave ili vas ne pozovu, a ima i onih, doduše nešto manje, koji vas pozovu, ali odjure brzinom munje ukoliko se odmah ne pojavite, npr. ispred zgrade, da primite paket. I sve to, uprkos činjenici da bi oni trebalo da dostavljaju pakete do vrata.

- "D ekspres" kuriri neće da čekaju ni tri minuta da izađeš na ulicu niti hoće da dođu do stana. Ne zanima ih ni da li si sam s bebom, psuju kad im kažeš da dođu do vrata. Naravno, u kol-centru se ne javlja niko - istakla je jedna Beograđanka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Ljpče

05.12.2023 23:27

A služba PTT, POŠTA SRBIJE, još je gora. Paketi nestaju, kada pitaš kako bre nestslo? Slegnu ramenima i to je to. Nestalo na carini nije kod nas .Pa ko krade pakete. Ja trenutno potražujem 14 paketa, koji su po dostupnoj evidencciji kod njih, al' se nezna gde su... Pojeo vik magarca. Znate meni je ovaj štrajk bio odmah sumnjiv. U ovo doba stiže najviše pošiljki, malo obustava rada pa, malo haj nehaj, paketa nema. Nema obaveze praćenja pošiljke. Čovče rudnik. To pojedinac ne može da uradi sam. Znači organizacija radi. Uf organizovan kriminal. A policija ćuti. Da li će NR Kina poželeti da nešto preduzmu. Predzeće kada se svi kojima pošiljke nisu stigle organizuju.Skupiti podatke i iste dostavi platforma preko kojih je trgovano..Pošta izgubi posao, cena firme padne. Firmu prodaju, i radnici helou good bye. Traži posao . Samo radi ravnanja dosta trgujem na daljinu. Svaki dostavčjač kurir uvek je dobio bakšiš. Letos po onoj vrućini i hladnu coca colu, da se osveži. Ali poština dostava često i ne dođe do vrata samo pošalje poruku ostavio paket u pošti. Nadležni možda misle da su to male vrednost. Hm, da li su?