"SAD SI NAŠLA DA IDEŠ KOD LEKARA"! Neviđena bahatost kurira D express-a, pljušte negativni komentari: Da li treba da ne idem na posao i da ih čekam, a oni se i ne pojave?! (FOTO)

Autor:

Vesti

28.11.2023

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograđani ovih dana dele svoja loša iskustva sa kurirskom službom Dexpress.

"SAD SI NAŠLA DA IDEŠ KOD LEKARA"! Neviđena bahatost kurira D express-a, pljušte negativni komentari: Da li treba da ne idem na posao i da ih čekam, a oni se i ne pojave?! (FOTO)

Foto: Tiktok, Shutterstock

Voždovčanka A.G. javila se redakciji Republike kako bi nam ispričala svoje veoma neprijatno iskustvo sa ovom kurirskom službom. Ona kaže da je tog dana kada je paket trebalo da bude dostavljen bila na poslu, ali da nije unapred uspela da organizuje preuzimanje, jer je kurir pozvao kada je bio ispred zgrade.

- Poslao mi je neki butik iz Beograda preko Dexpressa komplet - pantalone i košulju.

Zvao me je kurir u subotu kako je na adresi, niti je zvao ranije da obavesti da će doći niti išta. U tom trenutku sam bila na poslu. Kada sam rekla da nisam tu, prvo je ćutao, a potom rekao kako će onda doći u ponedeljak i kako tad moram biti na adresi, jer ako ne budem, paket će se vratiti. Pogledala sam raspored i shvatila da sam slobodna u ponedeljak i da ću taman moći da ga sačekam. 

Juče, odnosno u ponedeljak sam ceo dan provela čekajući da mi kurir donese paket i apsolutno me niko nije nazvao niti došao. Da li bi trebalo da ne idem na posao i da ne izlazim iz stana nedelju dana kako bih primila paket, jer i kad kažu dan da će doći, ne dođu - zapitala se naša sagovornica.

Ona dodaje i da je tokom celog dana broj telefona sa koga je kurir u petak zvao, bio nedostupan.

"Sad si našla da ideš kod lekara"

Veoma loša iskustva delili su ovih dana i korisnici društvenih mreža. Da nema govora o tome da je slučaj izolovan, govori i činjenica da su kuriri kojima su nezadovoljne mušterije iz potpuno različitih delova grada - Voždovac, Surčin, Borča...

- Čovek koji vozi za Surčin iz Dexpressslužbe je neverovatno bezobrazan. Pre neki dan imala pošiljku, bila sma sa detetom kod lekara. Zamolila sam lepo da ako može sutra dostavi paket, biću kod kuće. On se lepo izrugao, izdrao i rekao "baš ste danas našli da idete kod doktora". Taj isti kurir radi već godinama i nikada nije bio pristojan - iskustvo je jedne Beograđanke objavljeno na Instagram stranici Serbialive_beograd.

Slično, lepo iskustvo sa kuririma ove službe nemaju ni u Borči.

U Borči se 5 godina uredno žalim na kurira Dexpress-a koji me ni ne pozove na telefon, niti pozvoni na interfonsamo mi stigne poruka da nisam bila na adresi. Jednom prilikom me je psovao kada sam se žalila, nazvao me telefonom i rekao: "Neću ja da se dr*am sa tvojim paketima dva dana" - takođe je još jedno iskustvo.

Poslovanje pod lupom

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je pre desetak dana MUP RS i Poreskoj policiji zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja vezano za poslovanje preduzeća D Ekspres, a nakon dostavljanja informacija od strane MUP RS da postoje indicije je izvršeno krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

- Naloženo je da MUP i Poreska policija u okviru svojih zakonskih ovlašćenja prikupe i obezbede dokaze koji mogu biti od značaja za vođenje krivičnog postupka - potvrđeno je iz tužilaštva.

Preduzeće D express inače je u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, o čemu smo i pisali ranije.

"Ne čekaju ni 3 minuta"

Iako je više pritužbi na to da kuriri uopšte i ne pozovu, nego pošalju poruku da niste na adresi, iako ceo dan čekate u stanu pošiljku, ima i onih koji vas pozovu, pa odjure ako se brzinom svetlosti ne pojavite. I sve to uprkos činjenici da bi oni trebalo da dostavljaju pakete do vrata!

- Dexpress kuriri neće da čekaju ni 3 minuta da izađeš na ulicu, niti da dođu do stana. Ne zanima ih ni da li si sam sa bebom, psuju kad im kažeš da dođu do vratai vraćaju pošiljke. Naravno ne javlja se niko na call centar - istakla je jedna Beograđanka.

Dexpress ne odgovara

Ekipa Republike poslala je upit i firmi Dexpress, ali do trenutka objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

BONUS VIDEO:

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Miele

28.11.2023 13:00

Tako je sa svim kurirskim sluzbama.

Robi

28.11.2023 15:58

@Miele - Niste u pravu da je tako sa svim kurirskim službama.

Cvet

13.12.2023 12:26

Nećete ni dobiti komentar, jel tamo rade papagaji,a ne ljudi..Naplate postarinu veću nego što treba,mailove necitaju,maltretiraju ljude..Uzas