DOJAVE O BOMBI I U NOVOM PAZARU! Hitna evakuacija poznatog marketa, ekipe za borbu protiv terorizma na terenu!

Autor:

Vesti

28.11.2023

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinoć, nešto posle 22 sata, u novopazarskom naselju Pojila, zabeležena je hitna situacija usled dojave o bombi upućene jednom lokalnom marketu.

DOJAVE O BOMBI I U NOVOM PAZARU! Hitna evakuacija poznatog marketa, ekipe za borbu protiv terorizma na terenu!

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ dr, Profimedia

Pretnja bombom

Dojava je stigla putem elektronske pošte u market “Ahmo-Aksaraj”, što je odmah izazvalo reakciju bezbednosnih službi.

Na mesto događaja brzo su stigle ekipe policije, posebno odeljenje za borbu protiv terorizma, vatrogasne jedinice, hitna služba i radnici Elektrodistribucije. Sve službe su delovale koordinisano i efikasno, pokazujući visok stepen profesionalizma u potencijalno opasnim situacijama.

- Policija je izvršila kontradiverzioni pregled objekta u marketu. Nakon temeljnog pregleda, ustanovljeno je da je dojava bila lažna. Ovo je još jedan u nizu slučajeva lažnih dojava koji izazivaju uznemirenost javnosti i nepotrebno angažovanje službi bezbednosti - potvrdjeno je za agenciju RINA.

Nadležni organi su pokrenuli istragu kako bi utvrdili identitet osobe koja je poslala lažnu dojavu. Takve radnje se smatraju ozbiljnim prekršajem i mogu dovesti do krivične odgovornosti. Apeluje se na građane da odgovorno koriste službe za hitne intervencije i da izbegavaju širenje dezinformacija koje mogu izazvati paniku i poremećaj javnog reda i mira.

Podsećamo, serija lažnih dojava o bombama dogodila se juče u beogradskim školama. Više o tome pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading