"BUJKE SLAVI, ZA UPRAVU NE MARI": Klanšček i Azdejković prozvali RTS

Autor:

Vesti

25.11.2023

05:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik i član upravnog odbora optužili javni servis da ih nije pozvao na proslavu 30. rođendana kviza "Slagalica" i prozvali generalnog direktora da zloupotrebljava položaj za lične obračune

"BUJKE SLAVI, ZA UPRAVU NE MARI": Klanšček i Azdejković prozvali RTS

Foto: Tanjug

Predrag Azdejković i Branislav Klanšček ponovo su ušli u klinč s javnim servisom, kućom u čijem se upravnom odboru nalaze. Ovog puta razlog leži u tome da se rukovodstvo RTS nije udostojilo da na proslavu 30. rođendana "TV Slagalice" pozove nijednog člana upravnog odbora.

Na proslavi se okupio veliki broj ljudi, a voditeljke Marija Veljković, Milica Gacin, Kristina Radenković i Jelena Simić su se obratile prisutnima, među kojima nije bilo Azdejkovića i Klanščeka.


Branislav Klanšček se povodom ovog propusta oglasio na društvenoj mreži X i naveo da, iako je predsednik Upravnog odbora RTS, nije pozvan na proslavu.


- Kviz "Slagalica" je najveći brend RTS i juče (22. novembar) proslavio je 30. rođendan, koji je obeležen u holu RTS. Žao mi je što kao predsednik UO nisam, po protokolu, pozvan na proslavu niti bilo ko drugi od članova UO. Valjda na RTS ne znaju za protokol!


RTS je vrlo brzo reagovao na tvrdnje Branislava Klanščeka, demantujući da ga nije pozvao da prisustvuje obeležavanju rođendana najgledanijeg kviza.


- Protokol RTS uputio je poziv svim članovima upravnog odbora da prisustvuju obeležavanju jubileja "Slagalice". Kviz "Slagalica" jeste najveći brend RTS i to je jedina istina koju je predsednik upravnog odbora (UO) Branislav Klanšček izneo na nalogu na društvenoj mreži Iks (nekadašnji Tviter) - navodi se u saopštenju javnog servisa.


Oni su još dodali da su za ovaj rođendan sve članove upravnog odbora obavestili putem elektronske pošte, a da su Klanščeka i usmeno pozvali.


- Protokol RTS uputio je poziv svim članovima UO da prisustvuju obeležavanju jubileja "Slagalice". Osim elektronske pozivnice Klanščeku su upućeni i usmeni pozivi. Činjenica da su proslavi prisustvovali pojedini članovi UO demantuje tvrdnje Branislava Klanščeka, kome ni ovoga puta, ni slučajno, ne može da se omakne istina - zaključuje se u odgovoru RTS.


Ipak, Predrag Azdejković, takođe član upravnog odbora, potvrdio je Klanščekove tvrdnje, optužujući Dragana Bujoševića da zloupotrebljava svoj položaj generalnog direktora da se putem portala javnog servisa obračuna s Klanščekom.


- Istina je da nijedan od članova UO RTS nije po protokolu pozvan na proslavu, a generalni direktor po ko zna koji put koristi sajt RTS za obračun s predsednikom UO i širenje lažnih vesti. Sramota - napisao je Azdejković na društvenoj mreži X.

 

Dva miliona evra za "Lopove"


Da između uprave i rukovodstva RTS slabo šta funkcioniše, pokazao je Predrag Azdejković još jednom objavom na društvenim mrežama.


- Da li je ovo moguće? RTS plaća skoro dva miliona evra za osam epizoda serije - napisao je član UO RTS.


Naime, direktor Bujošević je potpisao ugovor sa spoljnom produkcijom "Kontent faktori" za snimanje serije "Lopovi" od osam epizoda, a čija epizoda košta 225.000 evra. Za ovaj ugovor članovi upravnog odbora, prema Azdejkovićevim rečima, saznali su tek na sednici UO, iako plan za iduću godinu još nije odobren.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading