MASOVNO TROVANJE U NOVOM PAZARU! Jeli svi istu pljeskavicu, ujutru primetili sukrvicu u stolici - među otrovanima i DECA!

Autor:

Vesti

24.11.2023

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Opštoj bolnici u Novom Pazaru na lečenju je i dalje 20 pacijenata, od kojih su 10 deca, zbog sumnje na trovanje hranom.

MASOVNO TROVANJE U NOVOM PAZARU! Jeli svi istu pljeskavicu, ujutru primetili sukrvicu u stolici - među otrovanima i DECA!

Foto: https://www.profimedia.rs/

U Opštoj bolnici u Novom Pazaru na lečenju je i dalje 20 pacijenata, od kojih su 10 deca, zbog sumnje na trovanje hranom. Lekari kažu da srednje teška i teška klinička slika pacijenata ukazuje na trovanje izazvano salmonelu, što je najčešći uzrok crevnih infekcija. Međutim, tačan uzrok trovanja znaće se kada stignu rezultati laboratorijskih analiza.

U Zavodu za javno zdravlje u Novom Pazaru očekuju da će rezultati biti gotovi tokom dana. Svi pacijenti koji su na bolničkom lečenu su naveli da su jeli hranu iz jednog restorana, a sumnja se da je trovanje izazvao majonez koji je bio u pljeskavici.

Na Dečjem odeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru je desetoro dece, svi su sa istim tegobama i sa istom simptomatologijom. Kako kaže dr Hadija Toković deca su stabilno, pod kontrolom i dobrog opšteg stanja.

Na Infektivnom odeljenju pomoć je zatražilo 13 pacijenata, troje je tretirano i lečeno po tipu dnevne bolnice, ostali i 10 pacijenata su zadržani na dalje bolničko lečenje sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

- Svi pacijenti su sa istim tegobama. Simptomi ukazuju na salmoneloznu infekciju. Konzumirali su hranu iz istog restorana - kaže načelnica Infektivnog odeljenja Opšte bolnice Novi Pazar dr Binela Mavrić za Euronews Srbija.

Dodaje da pacijenti sa teškom kliničkom slikom imaju visoku temperaturu koja prelazi 40 stepeni, obilne vodenaste stolice sa pojavom sukrvice i krvi, povraćanje i glavobolju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading