POŠTA SRBIJE: Normalizacija poštanskog saobraćaja u celoj Srbiji tokom vikenda i početkom nedelje!

Autor:

Vesti

17.11.2023

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od stavki sporazuma jeste i obavezan redovan šestomesečni dijalog sa najvišim rukovodstvom Vlade Srbije, kome će prisustvovati i predstavnici svih sindikata.

POŠTA SRBIJE: Normalizacija poštanskog saobraćaja u celoj Srbiji tokom vikenda i početkom nedelje!

Foto: Pošta Srbije

Pošta Srbije izvinjava se svim građanima, partnerima i korisnicima usluga na kašnjenju pošiljki, a zahvaljuje radnicima na pokazanoj konstruktivnosti.

Javno preduzeće Pošta Srbije obaveštava javnost da poštanski centri u Beogradu i Novom Sadu od danas funkcionišu i da će svoj rad nastaviti i tokom vikenda, u tri smene.

- Potpuna normalizacija poštanskog saobraćaja u čitavoj Srbiji može se očekivati početkom naredne nedelje. Ovo znači da građani Srbije, partneri i korisnici sve pošiljke mogu očekivatu u svojim poštanskim sandučićima u narednim danima - navodi se u saopštenju Pošte Srbije i dodaje se:

"Takođe, raspisani su konkursi za poslove poštara i dostavljača u Beogradu, Novom Sadu i Smederevu. Više o tome možete pronaći na sajtu Pošte Srbije - www.posta.rs."

Pošta Srbije ovim putem se izvinjava svim građanima partnerima i korisnicima usluga na kašnjenju pošiljki i svim ostalim posledicama koje je proizvela obustava rada dela radnika.

- Takođe, Pošta Srbije zahvaljuje se svim sindikatima na konstruktivnosti pri dijalogu sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić, sa kojom je i potpisan sporazum o prestanku obustave rade. Prema tom sporauzmu, radnicima u tehnologiji odmah se povećavaju plate za 10 % , a zatim za dodatnih 10% od 1. januara 2024. godine. To je kumulativno povećanje plata radnicima u tehnologiji od 21% u odnosu na njihovu trenutnu zaradu. Radnicima u administraciji sledi dodatno povećanje plata od 1. januara naredne godine od 10%. Svim radnicima, osim rukovodstvu, biće isplaćena jednokratna finansijska pomoć od 20.000 dinara do 25. novembra. Važno je istaći da će radnicima koji su se vratili na posao, a kojima su već isplaćene umanjene zarade zbog obustave rada, ta razlika biti nadokađena uz sledeću platu, zajedno sa putnim troškovima - navodi se.

Jedna od stavki sporazuma jeste i obavezan redovan šestomesečni dijalog sa najvišim rukovodstvom Vlade Srbije, kome će prisustvovati i predstavnici svih sindikata.

- Nadamo se da ćemo i na taj način, kroz učešće radnika u ragovorima, ovakve i slične situacije preduprediti i budućnosti. Verujemo da ćemo zajedničkim radom uspeti da dodatno poboljšavamo uslove i položaj radnika svih zaposlenih u Pošti Srbije - zaključuje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije. Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading