ISPOVEST VELJKA OSTOJIĆA KOG SU ALBANSKI TERORISTI HTELI DA POŠALJU U ŽUTU KUĆU: Ostao sam tada bez šest zuba, izubijan i izrezan noževima po telu

Autor: Novosti

Vesti

14.11.2023

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin Veljko Ostojić, čovek koji je preživeo strahote zarobljeništva na Kosovu i Metohiji, se priseća tih dana kada su ga teroristi držali u svojim rukama.

ISPOVEST VELJKA OSTOJIĆA KOG SU ALBANSKI TERORISTI HTELI DA POŠALJU U ŽUTU KUĆU: Ostao sam tada bez šest zuba, izubijan i izrezan noževima po telu

Foto: Privatna arhiva

 Sada, godinama kasnije, počinje snimanje filma o zločinima koji su se dogodili u "Žutoj kući", ozloglašenom mestu gde su odvodili Srbe, mučili ih, a potom prodavali njihove organe na crnom tržištu.

Veljko se seća kako su ga, nakon mučenja i torture, zarobili Šiptari i govorili među sobom da će ga prebaciti u "Žutu kuću" i tamo završiti njegov život. Ali, Veljko je imao sreće jer su ga spasili ruski i engleski specijalci. Nije ni sam znao kako je preživeo takvu traumu, izgubivši šest zuba i sa brojnim povredama po telu.

- Počinje snimanje filma o stradanju Srba u ozloglašenoj "Žutoj kući", gde su odvodili Srbe, na silu ih kasapili i uzimali im organe, koje su prodavali na crnom tržištu. Za te zločine kao i za mnoge druge niko nije odgovarao. Nakon svog mučenja i torture koje sam doživeo zarobljen kod Šiptara, čuo sam ih kako pričaju između sebe da će me u zoru prebaciti u Žutu Kuću i da ću tu dočekati kraj. Ono što oni nisu znali da sam ja naučio nekoliko reči na šiptarskom, jer sam izbegavši iz Krajine naselio se na Kosovo, iz jednog pakla u drugi pakao. Dragi Bog i tada je bio uz mene, pa su uveče došli ruski i engleski specijalci da me spasu - govori on.


Često mu se vraćaju strašne slike iz prošlosti, a ujutro se budi u hladnoj vodi, pokušavajući da se oporavi od noćnih mora. Ipak, Veljko ne gubi nadu i nastavlja da živi svoj život, obavljajući posao laboranta u jednoj kraljevačkoj bolnici.

- Ostao sam tada bez šest zuba, izubijan i izrezan noževima po mome telu, a kako sam ostao živ, nakon svega toga, ja i dan danas ne znam. Te strahote mi se i dan danas nekad vrate u snovima, pa proživljavam često košmare. Ujutro se probudim sav u goloj vodi. Umijem se ladnom vodom, da malo dođem sebi i spremim se za novi radni dan. Koliko čovek može da izdrži, životinja mu nije ravna. Neka makar kroz knjige i filmove ostanu neki dokazi o stradanju našega naroda - kaže Veljko.


Osim što je preživeo strahote na Kosovu, Veljko je takođe prošao kroz "Oluju" i svedočio je užasima na Petrovačkoj cesti. Njegova priča je samo jedna od mnogih koje svedoče o stradanju srpskog naroda tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Ema

14.11.2023 18:06

Film i to na svim stranim jezicima, da idioti napokon shvate, ako zele da shvate!