ZABRANJEN PRIME! Povučeno iz prodaje popularno energetsko piće sa kofeinom - razlog je UŽASAVAJUĆ!

Autor:

Vesti

14.11.2023

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspekcija je identifikovala nekoliko uvoznika i distributera ovog pića tokom nadzora.

ZABRANJEN PRIME! Povučeno iz prodaje popularno energetsko piće sa kofeinom - razlog je UŽASAVAJUĆ!

Foto: Foto Nis

Inspektori Uprave za bezbednost hrane u Sloveniji su zabranili prodaju verzije energetskog napitka Prajm koja sadrži sastojak L-teanin, jer isti nije dozvoljen u bezalkoholnim pićima. Ova zabrana se odnosi na jednu od dve verzije ovog popularnog pića, a koja je otkrivena tokom kontrole na osnovu prijava.

Naknadna detaljna inspekcija sastojaka je pokazala da Prajm energetsko piće sadrži L-teanin koji nije dozvoljen u bezalkoholnim pićima u Evropskoj uniji, ali jeste dozvoljen u drugim namirnicama. Zbog toga je ova jedna verzija zabranjena za prodaju, prema saopštenju inspekcije koje prenosi portal 24ur.

Tokom poslednjih kontrola, inspektori su utvrdili da više nije moguće kupiti energetska pića sa kofeinom, već samo hidratantna pića istog brenda koja ne sadrže kofein i L-teanin. Inspekcija je identifikovala nekoliko uvoznika i distributera ovog pića tokom nadzora.

Uprava i Direktorat za javno zdravlje Ministarstva zdravlja su zatražili procenu rizika od Nacionalnog instituta za javno zdravlje. Procenjeno je da konzumiranje Prajm energetskih napitaka sa kofeinom povećava verovatnoću štetnih efekata po zdravlje, posebno kod dece i adolescenata. Zbog toga se ova pića smatraju rizičnim za ove grupe stanovništva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading