KRSTA OŽENIO ALBANKU, ONA MU RODILA 4 SRPČIĆA! Zbog njega je prešla u PRAVOSLAVLJE, a o reakciji svekrve i danas SVI BRUJE! (VIDEO)

Autor:

Vesti

12.11.2023

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Simić živi u Velikoj Hoči, a Srbin Krsta i Albanka Pranvera su se zavoleli na nesvakidašnji način pre više od 10 godina.

KRSTA OŽENIO ALBANKU, ONA MU RODILA 4 SRPČIĆA! Zbog njega je prešla u PRAVOSLAVLJE, a o reakciji svekrve i danas SVI BRUJE! (VIDEO)

Foto: Youtube

Porodica Simić

Krsta i Pranvera Simić iz Velike Hoče kod Orahovca na Kosovu i Metohiji žive harmonično uprkos izazovima siromaštva. Njihova neobična ljubavna priča počela je na neobičan način, a komšije i dalje ne mogu da poveruju kako su uspeli da prevaziđu sve prepreke tokom protekle decenije.

Pranvera, Albanka iz Kruje, rodno mesto vojskovođe Skenderbega, i Krsta, Srbin sa Kosova, suočeni su s malim izgledima da se ikada sretnu. Međutim, sudbina je intervenisala. Krsta, ulazeći u petu deceniju života, nije očekivao da će se ikada venčati. Ipak, odlučio je da potraži sreću u drugoj zemlji, što se ispostavilo kao izuzetno mudra odluka, prenosi Alo.

Inspirisao se primerom nekoliko muškaraca iz svog sela koji su pronašli životne saputnice u Albaniji, pa je krenuo istim putem. Slučajno je upoznao Pranveru na severu te zemlje, i već pri prvom susretu shvatili su da su stvoreni jedno za drugo.

I tako je sve počelo. Njeni su bili zadovoljni potencijalnim zetom, kućom, selom i uslovima u kojima bi živela na KiM. Sa druge strane, prihvatili su i Krstinu želju da mlada pređe u pravoslavlje, te da se uda u srpskoj svetinji.

Njihova priča u čijoj je srži da ljubav na duge staze može da prevaziđe sve nedaće, ganula je srca brojnih i Srba i Albanaca. Refki Alija je i snimio kako izgleda njihova svakodnevica, koja nije nimalo laka, ali opet, oni se ne žale, već vredno rade, boreći se za bolje sutra.

Mladoženja Simić kaže da je prezadovoljan suprugom.

Foto: Youtube

Krsta Simić

- U početku mi je bilo teško, jer nisam znala jezik. Drugačija je kultura i običaji, ali sve sam prihvatila i sada to poštujem - rekla je Pranvera.

Selo je, kaže, dobro, a za dalje ona ne zna jer okolo i ne ide. Vredna je, sprema, kuva, gleda decu...

U kuću Simića donela je radost podarivši život Stefanu, Aleksi i Novaku, a u međuvremenu je rodila i četvrtog sinčića.

Snajka kaže da se u kući govori srpski, i da mališani znaju tek poneku reč albanskog.

- Albanski će naučiti vremenom, ali sada je zbog škole najbitnije da znaju dobro srpski.

Kada god mogu, rado idu i kod njenih na sever Albanije. Takođe, i Pranverina familija veoma često dolazi u Veliku Hoču i svi se odlično slažu, te lako prevazilaze i jezičke barijere. Svi su bili i na venčanju kao i na krštenjima kad su se deca rodila.

I svekrva Radmila potvrđuje da je snajki u početku bilo malo teško, ali se vremenom navikla. Kad govori o njoj zove je snaška, a raduje se i kad joj dođe prija. Pošto se ne razumeju, "snaška" onda prevodi.

- Sedma godina kako je ovde, fino se snašla, dobro zajedno živimo. Nema nikakvih problema, bila sam presrećna kada ju je sin doveo u kuću.

Krsta ističe da je zbog supruge, ali pre svega zbog njene familije počeo da uči i albanski i savladao je 50-60 odsto a želeo bi da zna više - da može da priča sa šuracima i tazbinom tamo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading