RADNO VREME PRODAVNICA, APOTEKA I INSTITUCIJA SE MENJA ZBOG DRŽAVNOG PRAZNIKA! Detaljan spisak - EVO šta danas radi, a šta ne...

Autor:

Vesti

11.11.2023

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obavezno se informišite o radnom vremenu pre nego što se uputite u apoteke, prodavnice i ustanove.

RADNO VREME PRODAVNICA, APOTEKA I INSTITUCIJA SE MENJA ZBOG DRŽAVNOG PRAZNIKA! Detaljan spisak - EVO šta danas radi, a šta ne...

Foto: Shutterstock, Tanjug-S.Acimovic

Zbog državnog praznika Dana primirja u Prvom svetskom ratu danas se menja radno vreme u mnogim ustanovama i uslužnim objektima.

Svi marketi na Dan primirja radiće uglavnom po uobičajenom radnom vremenu. Praksa je pokazala da je slična situacija i sa STR marketima hrane.

PIO fond

Kako su ranije saopštili, filijale PIO fonda danas neće raditi, uprkos tome što su uveli radne subote zbog izdavanja penzionerskih kartica.

Sledeći radni dan biće u ponedeljka.

Gradske pijace

Sve pijace koje se nalaze u sistemu JKP "Gradske pijace“ radiće uobičajeno.

Zelene pijace i pijaca cveća "Krnjača" radiće u periodu od 6 do 19 časova, pijaca "Palilula" u periodu od 7 do 21 čas, dok će OTC (otvoreni tržni centar) raditi u periodu od 8 do 16 časova.

Garaže i parking prostori koji se nalaze u okviru pijaca, takođe će raditi po ustaljenom radnom vremenu.

Foto: Printskrin/Youtube/Gradske pijace

 

Dežurne apoteke

Ukupno pet apoteka "Beograd" je, kao i za svaki praznik, otvoreno za kupce 24 sata. One u centru prestonice, u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i u Lazarevcu u Dr Đorđa Kovačevića 27.

Od 8 do 18 sati radiće apoteke "Beograd" na adresama Kneza Danila 16, Koste Manojlovića 6, Krivolačka 4, Patrisa Lumumbe 41, Maje Kujundžić bb, Srpskih udarnih brigada 6, Vojvode Mišića 231 u Obrenovcu, i kraljice Marije 15 u Mladenovcu.

Od 8 do 16 sati radiće apoteka u ulici Kozačinskog 1, a od 8 do 15 sati radiće apoteke u majora Zorana Radosavljevića 4, Jelice Milovanović 2, Novopazarska 43 (ulaz iz Maksima Gorkog 21), Kralja Petra bb i u Nehruovoj 53.

Foto: Republika

 

Pošte

Kada su pošte u pitanju, za državne praznike uglavnom rade samo dežurne pošte u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i drugim većim gradovima, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima - ukupno 39 pošta u Srbiji.

U Beogradu, su obično za državne praznike osim Glavne pošte u Takovskoj 2, i pošte na aerodromu Nikola Tesla, koje rade uobičajeno – non-stop, rade i pošte u tržnim centrima i druge dežurne pošte.

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

Banke

Većina banaka neće raditi, biće otvorene samo one u tržnim centrima. Filijale u tržnim centrima će raditi uobičajeno radno vreme.

Prevoz

Javni gradski prevoz saobaćaće po nedeljnom redu vožnje, pa na ulicama možete da očekujete manji broj autobusa, tramvaja i trolejbusa.

Foto: shutterstock

 

Parking servis

JKP "Parking servis" Beograd u subotu, 11. novembra, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada zbog obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu. U subotu će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31, Mileševska 51 i Bulevaru Milutina Milankovića 134g.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće otvoreni na dan praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Od ponedeljka, 13. novembra, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Tržni centri

 Svi tržni centri radiće od 10 do 22 časa. Bioskopi u tržnim centrima i drugi bioskopi radiće i više nego radnim danima, odnosno po vikend-šemama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading