DA LI STRANCI MOGU NEKAŽNJENO DA SE PARKIRAJU U SRBIJI? Ispovest gastarbajtera iz Švedske o skupoj kazni za parking u Novom Sadu"

Autor:

Vesti

08.11.2023

23:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika nedoumica za sve strance koji dolaze u Srbiju sa stranim registarskim tablicama jeste da li mogu da budu kažnjeni za saobraćajne prekršaje ili pogrešno parkiranje, i da li će proći nekažnjeno.

DA LI STRANCI MOGU NEKAŽNJENO DA SE PARKIRAJU U SRBIJI?  Ispovest gastarbajtera iz Švedske o skupoj kazni za parking u Novom Sadu"

Foto: Facebook/Printscreen, pixabay.com

 Ovo pitanje postavlja se često, a odgovor na njega nije jednostavan. Postoji li saradnja između policija evropskih zemalja, da li se razmenjuju informacije o vlasnicima vozila i njihovoj adresi i da li naši organi mogu da reaguju na prekršaje stranih vozača?


Ovo pitanje postalo je aktuelno nakon što je jedan od srpskih gastarbajtera dobio kaznu za pogrešno parkiranje u Novom Sadu.

Naime, on je putem društvene mreže Facebook podelio svoje nezadovoljstvo zbog kazne koju je dobio u iznosu od 579 švedskih kruna, odnosno oko 50 evra. On je objavio fotografiju dopisa iz Novog Sada sa uputstvom za plaćanje kazne i napisao da je naivno verovao da neće biti kažnjen jer je u prethodnom periodu bilo rasprave o tome da kazne ne mogu da stignu u inostranstvo.

Foto: PRINTSCREEN/FACEBOOK

 

 


Ova objava je izazvala mnogo komentara u grupi "Srbi u Švedskoj", gde su se mnogi javili sa svojim iskustvima. Jedan od komentara glasi:

"Ako ne platiš kaznu, nemoj se vraćati u Srbiju sa istim autom".

Međutim, bilo je i onih koji su imali drugačija iskustva.

"Mi smo 2014. godine dobili kaznu iz Beograda, nikada je nismo platili i nikakvih problema nismo imali", odgovorio je jedan vozač. Dok se jedan korisnik grupe zapitao zašto ne bi platio kaznu ako je pogrešno parkirao, drugi su se pitali da li se kazne iz Srbije plaćaju i u Švedskoj.

Da li su stranci kažnjeni za saobraćajne prekršaje u Srbiji ili ne, ostaje na vlasnicima vozila. Oni imaju mogućnost da plate kaznu ili da se suoče sa neugodnostima na granici prilikom ulaska u zemlju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Sanja

08.11.2023 23:50

Kazne treba istovremeno proslediti granicnim prelazima, kao sto rade Grci, pa kad platis mozes da napustis zemlju.

Kalimero

09.11.2023 00:40

Šta se prave toše. U Švedskoj ako se greškom parkiraš komšiji na mesto sledi kazna. Svaki stan ima svoje parking mesto obeleženo brojem i to plaćaju uz stanarinu. Kazna je bila pre korone 500 kruna kada sam bio prisutan tamo i lično se uverio.