IZAŠLA ŠANGAJSKA LISTA PREMA NAUČNIM OBLASTIMA! U jednoj Srbi standardno među NAJBOLJIMA!

Autor:

Vesti

27.10.2023

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobri rezultati ostvareni su u oblasti fizike, veterine, medicine, stomatologije.

IZAŠLA ŠANGAJSKA LISTA PREMA NAUČNIM OBLASTIMA! U jednoj Srbi standardno među NAJBOLJIMA!

Foto: ST/N. Mutić

Objavljena je Šangajska lista po naučnim oblastima, a od 54 naučna polja Univerzitet u Beogradu rangiran je u 13 oblasti, kao i prošle godine. Najbolje rezultate ostvario je u oblasti - nauka i inženjerstvo tekstilnih materijala, gde je BU zauzeo 40. mesto.

- Profesorka Mirjana Kostić sa Tehnološkog fakulteta i njena ekipa je ubedljivo najveći doprinos dala da se ta oblast dobro pozicionira - rekao je za Euronews Srbija prof. Zoran Nikolić sa Fizičkog fakulteta koji godinama prati Šangajsku listu.

Univerzitet u Begradu je dobro pozicioniran i u oblasti nauke o hrani i tehnologije hrane gde je zauzeo od 51. do 75. mesta.

Dobri rezultati ostvareni su u oblasti fizike, veterine, medicine, stomatologije, gde se najstariji univerzitet u Srbiji pozicionirao od 201. do 300. mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
Vk

27.10.2023 17:29

Prvi smo samo po cenama skolarine a za propast skolstva su se postarali nasi veliki prijatelji iz EU i amerike uvodjenjem Bolonje