HOROR U OŠ "DRINKA PAVLOVIĆ": Učenik pretio ubistvom nastavnici, ona otvorila bolovanje i ne vraća se u školu!

Autor:

Vesti

26.10.2023

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uznemirujuće poruke koje kruže roditeljskim grupama učenika OŠ "Drinka Pavlović" izazvale su pravu buru među roditeljima i đacima.

HOROR U OŠ "DRINKA PAVLOVIĆ": Učenik pretio ubistvom nastavnici, ona otvorila bolovanje i ne vraća se u školu!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Naime, jedan učenik sedmog razreda navodno je ugrozio nastavnicu matematike, slao joj poruke i pretio joj ubistvom. Nakon ovog incidenta, nastavnica je otvorila bolovanje i odlučila da se uopšte ne vraća u školu!

Čitav događaj se odvija već neko vreme, a roditelji su sve saznali od dece, jer škola odbija da ih informiše. Direktorka škole, Biljana Popović, ne želi da daje izjave za medije, dok se učenici i roditelji bore da nastavnica dobije podršku i da se vrati u školu.

Pretnje su navodno počele sredinom oktobra, kada je škola najavila radnu subotu. Učenik je, prema rečima roditelja, vikao da će doneti očev pištolj, a kasnije je nastavio da se obračunava sa nastavnicom slanjem SMS poruka u kojima joj preti. Roditelji su zabrinuti i traže da se ovaj slučaj tretira ozbiljno, posebno nakon nedavnog događaja u "Ribnikaru".

Incident je prijavljen policiji i Centru za socijalni rad, a obavljeni su i razgovori. Policija je utvrdila da porodica učenika više ne poseduje pištolj. Međutim, škola se oglasila samo jednom kratkom izjavom, navodeći da ne mogu da govore o tome jer bi to bila diskriminacija subjekata.

Roditelji su izrazili nezadovoljstvo nedostatkom informacija i razgovora sa školom. Đaci su, s druge strane, pružili podršku nastavnici putem poruka i pokrenuli online peticiju za njen povratak u školu. Oni ističu da je nastavnica odlična, sa puno strpljenja i super odnosom sa decom.

Svi se nadaju da će nastavnica uskoro ponovo biti u školi i da će se nastaviti tamo gde su stali. Jer, kako ističu, izgubiće i đaci i škola, a društvo će još jednom pokazati nemoć pred nepravdom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading