DANAŠNJI PRAZNIK JE VEOMA VAŽAN ZA SVE ŽENE! OVAJ greh se danas prašta, potrebno je samo da uradite jednu stvar tačno u PONOĆ!

Autor:

Vesti

22.10.2023

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jakov je bio jedan je od trojice apostola kojima je Gospod otkrio najveće tajne, pred kojima se na planini Tavoru i preobrazio.

DANAŠNJI PRAZNIK JE VEOMA VAŽAN ZA SVE ŽENE! OVAJ greh se danas prašta, potrebno je samo da uradite jednu stvar tačno u PONOĆ!

Foto: Printscreen/spc

Vernici pravoslavne veroispovesti danas obeležavaju dan Svetog apostola Jakova, praznik koji je veoma važan za žene.

Na poziv Isusa Hrista Jakov je ostavio ribarske mreže i oca, pa odmah pošao za Gospodom. Bio je sin Alfejev i brat Svetog apostola Jovana Bogoslova. Narodni običaji kažu da danas treba da oprostite "zlim jezicima", danas se prašta greh klevete.

Jakov je bio jedan je od trojice apostola kojima je Gospod otkrio najveće tajne, pred kojima se na planini Tavoru i preobrazio, prenosi Alo.

Sveti apostol Jakov propovedao je jevanđelje po raznim zemljama, i išao je do Španije. Po povratku iz Španije u Jerusalim, postao je Jevrejima strašan kao grom, jer je neustrašivo propovedao o Hristu Isusu da je istiniti Mesija, Spasitelj sveta.

Prema narodnim običajima, neudate devojke bi u ponoć trebalo da se umiju hladnom vodom, kako bi zaštitile telo od zlih duhova i obezbedile sebi zdravo potomstvo.

Zbog svoje vere, Sveti apostol Jakov stradao je 45. godine u Jerusalemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading