VELIKI USPEH SRPSKIH NAUČNIKA! Našli se na Stanfordovoj listi za 2023. godinu, najviše ih je sa Prirodno-matematičkog fakulteta!

Autor:

Vesti

17.10.2023

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanfordova lista za 2023. godinu uvrstila je 11 naučnika sa Univerziteta u Nišu među 204.644 rangiranih naučnika širom sveta.

VELIKI USPEH SRPSKIH NAUČNIKA! Našli se na Stanfordovoj listi za 2023. godinu, najviše ih je sa Prirodno-matematičkog fakulteta!

Foto: Tanjug

Od ovih naučnika, šestoro potiče sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Ovi naučnici su uključeni u Stanfordovu listu najuticajnijih naučnika u svetu u čak 22 različite naučne oblasti. Metodologija rangiranja obuhvata niz ključnih kriterijuma, uključujući broj samostalnih naučnih radova, broj radova gde je naučnik prvi autor, broj citata tih radova, H indeks i druge relevantne parametre.

Na listi najuticajnijih naučnika koja se bazira na standardizovanoj metrici citiranja za sve naučnike i naučne discipline tokom njihove karijere, nalaze se sledeći profesori sa Univerziteta u Nišu: Niko Radulović (PMF), Slaviša Trajković (Građevinsko-arhitektonski fakultet), Dalibor Petković (Pedagoški fakultet u Vranju) i Vlada B. Veljković (Tehnološki fakultet u Leskovcu).

Navedeni naučnici takođe su uključeni na listi koja analizira sve referentne kriterijume za kalendarsku 2022. godinu. Pored njih, na ovoj listi se nalaze i profesori sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu: Ljubiša Kočinac, Dijana Mosić, Dragan S. Đorđević, Predrag Stanimirović i Zorica Stojanović-Radić, zajedno sa Oliverom Stamenković sa Tehnološkog fakulteta.

Na listi koja sagledava celokupnu naučnu karijeru, najbolje rangiran naučnik iz Srbije je Ivan Gutman sa Univerziteta u Kragujevcu, koji zauzima 3.002. mesto, pišu Južne vesti.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading