SKRIVANJE SIMPTOMA DOVODI DO POGREŠNE DIJAGNOZE, A TO JE OPASNO! Lekarka upozorava: Lažna slika vas može KOŠTATI ŽIVOTA!

Autor:

Vesti

12.10.2023

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žene su te koje prednjače u tome da žele da sakriju svoje simptome koji ih muče.

SKRIVANJE SIMPTOMA DOVODI DO POGREŠNE DIJAGNOZE, A TO JE OPASNO! Lekarka upozorava: Lažna slika vas može KOŠTATI ŽIVOTA!

Foto: printscreen/TVPink

Dr Biserka Obradović je, komentarišući to što pacijenti imaju običaj da, kada dođu kod lekara, ponekad malo sakriju svoje simptome, rekla da postoje čak i studije koja to statistički dokazuju, ali i istakla da žene prednjače u takvim izjavama u kojima ublažavaju simptome, a da ih neke čak i prećutkuju.

- Oni zbog toga mogu dobiti pogrešnu dijagnozu, pa čak mogu i platiti glavom. Obično roditelji, kada dođu sa odraslom decom, dešava se da mnoge stvari prećute i to odvede u potpuno suprotnom pravcu dijagnostike - rekla je dr Obradović.

Foto: printscreen/youtube

Biserka Obradović

Kako kaže, ona svoje dugogodišnje pacijente vrlo dobro pročita, dodaje da ne mogu da ublaže i da sakriju takvo nešto, jer ih poznaje.

- Iskustvo čini svoje, moramo da prepoznato da li je neko došao zbog opravdanja ili zbog stvarnog problema. Imamo dve vrste ljudi, oni koji idu na posao čak i kada nisu baš skroz zdravi. Oni dođu i ublažavaju svoje simptome, iako laboratorijska dijagnostika ukazuje drugo. Tada moramo da ih ubedimo da treba da ostanu kod kuće - rekla je dr Obradović.

Kaže da postoje i oni koji čim krene kijavica, oni su tog istog dana kod lekara.

- Postoje i oni koji nikada neće da priznaju da imaju problem, to je posebno izraženo kod muškaraca po pitanju steriliteta. Sa druge strane neki se boje kritike, pa oni koji vole da popiju neku čašicu više, ne žele to da kažu, iako je u nekim dijagnostikama bitno - rekla je doktorka.

Takođe, kriju i da li su pušači ili nepušači.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading