LOŠE VESTI ZA PUŠAČE: Od danas će u Srbiji cigarete OVIH proizvođača biti SKUPLJE!

Autor:

Vesti

09.10.2023

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akcize na cigarete su od 1. oktobra povećane za osam odsto, što je treće po redu povećanje ove godine.

LOŠE VESTI ZA PUŠAČE: Od danas će u Srbiji cigarete OVIH proizvođača biti SKUPLJE!

Foto: Ap photo

Nakon što je država povećala akcize za osam odsto, to polako stiže na naplatu. Od danas su skuplje cigarete proizvođača Mercata VT d.o.o. i to za 10 dinara po pakli.

Ovaj proizvođač na srpsko tržište plasira brendove Karelia i Ome, pa će tako svaka paklica tih cigareta od danas biti skuplja za po 10 dinara.

Podsećamo, akcize su od 1. oktobra povećane za osam odsto. Pušači već znaju da su se, barem dosad, akcize na cigarete menjale dva puta godišnje, a neposredno nakon toga, menjaju se i cene, pa svaka pakla poskupi po 10 dinara. Po pakli, država je od poslednjeg povećanja polovinom godine, uzimala 84,25 dinara.

Od oktobra, ovaj iznos je 90,99 dinara. Inače, otkad je, krajem 2020. godine usvojen akcizni kalendar, cigarete poskuplju dva puta godišnje – početkom i polovinom godine. Ovo je svojevrsni presedan, jer je ovo treće povećanje akciza ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading