ONA ĆE NAM U BUDUĆNOSTI LEČITI DECU? Tiktokerka se javno HVALI kako je na pedijatriji položila ISPIT NA FORU (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.10.2023

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojka koja se na Tiktoku predstavlja kao Đina izazvala je kontroverzu nakon što je objavila video u kojem se hvali da je na veoma lak način položila ispit, a još više je uznemirujuće to što je taj ispit bio iz pedijatrije na Medicinskom fakultetu.

ONA ĆE NAM U BUDUĆNOSTI LEČITI DECU? Tiktokerka se javno HVALI kako je na pedijatriji položila ISPIT NA FORU (VIDEO)

Foto: tiktok.com/printscreen

Mnogi će reći da studenti povremeno pokušavaju različite metode kako bi prošli ispite, ali takvi postupci obično se odnose na predmete koji nisu od suštinskog značaja za njihovu buduću karijeru ili koji neće imati direktan uticaj na živote pacijenata.

Međutim, kada je reč o Medicinskom fakultetu i predmetima kao što je pedijatrija, situacija je potpuno drugačija.

U videu, Đina se hvali da je ispit polagala na foru, koristeći kombinacije pitanja koja su se ranije pojavila na ispitima. Ona je priznala da nije ozbiljno učila, već je samo napisala šest pitanja iz ogromnog udžbenika od 600 strana i koristila ih kao osnovu za svoje odgovore na ispitima.

 

 

Ova situacija je izazvala ogorčenje i osude među korisnicima društvenih mreža. Mnogi su se pitali kako bi osoba koja se hvali takvim postupcima mogla biti pouzdana i odgovorna u budućem radu sa pacijentima, posebno decom. Komentari su se kretali od ironičnih do ozbiljnih, izražavajući zabrinutost zbog budućnosti medicinske profesije ako osobe sa takvim stavovima postanu lekari.

Ovaj incident baca svetlo na važnost poštovanja etičkih principa i integriteta u medicinskom obrazovanju, gde se očekuje da studenti budu odgovorni i ozbiljno pristupe svojim studijama kako bi postali pouzdani zdravstveni radnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading