PLJAČKAJU NAS, OD BEOGRADA DO TOPOLE KAO DO NJUJORKA! Roditelji besni zbog ponuda izleta i ekskurzija - KOLIKO ĆE TEK MATURSKA DA KOŠTA AKO JE OVAKO U VRTIĆIMA?!

Autor:

Vesti

06.10.2023

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mesec dana je prošlo od početka školske godine u beogradskim vrtićima i osnovnim školama, a već su počele da pristižu prve ponude za izlete i ekskurzije.

PLJAČKAJU NAS, OD BEOGRADA DO TOPOLE KAO DO NJUJORKA! Roditelji besni zbog ponuda izleta i ekskurzija - KOLIKO ĆE TEK MATURSKA DA KOŠTA AKO JE OVAKO U VRTIĆIMA?!

Foto: Shutterstock

Cene su uglavnom slične u svim predškolskim ustanovama, ali ono što je privuklo pažnju jeste to da gotovo nigde nema jednodnevnog putovanja koje staje ispod 5.000 dinara.

Kako navode roditelji za Republiku, ironično, ali i pomalo istinito, put do Topole još malo plaćaju kao do Njujorka.

- Državni vrtić na Banovom brdu šalje decu na jednodnevni izlet u Topolu sredinom oktobra za oko 5.000 dinara. Većina dece ide na ove izlete, moje dete je jedno od retkih koje neće ići zbog previsoke cene. Smatram da je preskupo da se daje 5.000 dinara za izlet za petogodišnje dete. Detetu od pet godina je bitno da je sa svojim društvom, nije bitno gde, a ne da pljačkaju roditelje - kaže izrevoltirana majka.

U isto vreme, jedna novobeogradska osnovna škola nudi izlet u trajanju od jednog dana za decu nižeg školskog uzrasta od čak 9.000 dinara.

Republika

Foto: Shutterstock,

Deca ekskurzija

Privatni vrtići "deru kožu s leđa"

U isto vreme, privatni vrtić na Novom Beogradu nedavno je vodio decu vrtićkog uzrasta na petodnevno putovanje na Rudnik. Kako nam je rekla majka deteta koje pohađa taj vrtić, za "livadu i igru na livadi" platili su neverovatnih 22.500 dinara.

- U ovu cenu ulazio je pun pansion, prevoz i dnevnice za vaspitače. I to nije sve, ceo iznos nije podeljen na više rata, već smo morali da platimo iz dva puta. Prva rata je bila 16.000 dinara, a drugu smo morali da isplatimo dve nedelje pre polaska - navela je O.B., majka jednog dečaka.

Tokom petodnevne ekskurzije deca nisu obilazila nikakve znamenitosti, već su se 5 dana igrali napolju, dodaje ona.

Slično, organizovan je i jednodnevni izlet koji je koštao 4.700 dinara po detetu do Batočine.

- Ovde, moram da priznam, su se deca lepo provela, ali je činjenica da su cene paprene - dodala je.

Ako su ovakve cene u vrtićima i nižim školskim razredima, šta će ih tek čekati kada budu maturanti, zapitali su se zabrinuti roditelji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading