OPASAN TIKTOK IZAZOV HARA MEĐ KLINCIMA, PREDUZMITE NEŠTO DA NE DOĐE DO TRAGEDIJE! Novosadska škola uputila roditeljima UPOZORENJE, slučaj stigao i do policije!

Autor:

Vesti

01.10.2023

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Direktor jedne od škola uputio je juče preko saveta roditelja dopis i upozorenje svim roditeljima putem viber grupe da pripaze na svoju decu!

OPASAN TIKTOK IZAZOV HARA MEĐ KLINCIMA, PREDUZMITE NEŠTO DA NE DOĐE DO TRAGEDIJE! Novosadska škola uputila roditeljima UPOZORENJE, slučaj stigao i do policije!

Foto: Printscreen/Instagram/vas_saobracajac

U Novom Sadu se pojavio ozbiljan TikTok izazov koji podstiče decu da bez razmišljanja trče ispred vozila, upozorio je savet roditelja iz jedne osnovne škole u tom gradu.

Ova opasna situacija je prijavljena policiji. Prema informacijama "Blica", policija je dobila prijavu da deca uzrasta od 8 do 10 godina bacaju male objekte na put, a zatim, kada primete da se približavaju vozila, trče prema njima kako bi pokupili te objekte.

- Nakon prijave koju smo dobili utvrđeno je da je reč o vrlo opasnom TikTok izazovu. Može se desiti da vozači ne primete decu jer to rade van pešačkog prelaza gde vozači manje obraćaju pažnju. Takva "igra" može dovesti do velike tragedije. Policija odavno apeluje na nadležne u školama i roditelje da upozore mališane da ne podležu nagovoru vršnjaka i da ne prave takve izgrede jer mogu dovesti i sebe i druge u veoma opasnu situaciju koja može imati i fatalan ishod - priča za "Blic" izvor iz novosadske policije koji je upoznat sa ovim incidentom.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Devojka prelazi pešački prelaz

Poslednji zabeleženi incident pomenutog opasnog TikTok izazova zabeležen je juče na uglu Ulice Kraljevića Marka i Bulevara kralja Petra prvog gde se u blizini nalaze dve osnovne škole pa roditelji i nadležni iz tih škola nisu mogli precizno da utvrde čiji učenici su podlegli izazovu.

Direktor jedne od škola uputio je juče preko saveta roditelja dopis i upozorenje svim roditeljima putem viber grupe da pripaze na svoju decu i da ih posavetuju da se ne upuštaju u bilo kakve "izazove".

- Direktor škole me je zamolio da vas obavestim o događaju. Škola je primila dopis od strane roditelja iz naše škole da su deca danas oko 11.50 časova na uglu Bulevara kralja Petra prvog i ulice Kraljevića Marka, na autobuskom stajalištu izletala pred automobile. Igraju se tako što bacaju neki sitan predmet na kolovoz i kada vide da nailazi automobil pritrčavaju da ga dohvate. Automobili su kočili i oni su to ponavljali više puta. U pitanju su sigurno neki TikTok izazovi ili slično. Škola će preduzeti neophodne korake, ali je potrebna i podrška roditelja. Napominju da ne znaju da li su to naša deca ili deca iz druge škole. O svemu je obaveštena policija - navodi se u saopštenju direktora jedne od škola u blizini koje se dogodio incident.

Kako saznajemo, učenici starijih razreda podlegli su još jednom opasnom izazovu. Jedan od roditelja koji je imao priliku da vidi šta deca rade opisao je za "Blic" situaciju u kojoj su se našli i kaže da se tom izazovu "predaju" mahom dečaci uzrasta oko 12-13 godina.

- Oni povodljivi pristaju na nagovor vršnjaka da istrčavaju ispred automobila, obično nekih skupljih i luksuznijih vozila, i da fotografišu vozača u nameri da ga zbune - objašnjava sagovornik ''Blica''.

- Ne znam šta time žele da postignu. Verovatno da preplaše vozača što im svakako polazi za rukom. Zamislite da vam nekoliko dečaka istrči ispred automobila i počne da vas fotografiše. Blicevi sevaju, oni istrčavaju... Naravno da ćete odmah stisnuti kočnicu i ukopati se u mestu. A šta ako ih neko ne primeti na vreme? To je vrlo opasna "igra" koja može isto imati i fatalan ishod. Nadam se da će se dozvati pameti a i da će što više roditelja saznati za taj izazov kako bi opomenuli svoju decu da to ne rade - priča nam svedok još jednog opasnog TikTok izazova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading