OBRATITE PAŽNJU! Zbog ovoga možete završiti na sudu! Kazne uopšte nisu male!

Autor:

Vesti

01.10.2023

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj vid neodgovornosti može papreno da nas košta.

OBRATITE PAŽNJU! Zbog ovoga možete završiti na sudu! Kazne uopšte nisu male!

Foto: Shutterstock, Pixabay.com

Nije nezamisliva situacija da neko od nas zaboravi da vrati knjigu u biblioteku ili da, ukoliko je prošlo nešto više vremena, zaboravimo da smo knjige uopšte i uzeli. Jedna takva, naizgled bezazlena situacija može nas, verovali ili ne, dovesti čak na sud.

Naime, jedna Beograđanka podelila je za Republiku svoje iskustvo, koje joj, kako je rekla, nije bilo uopšte prijatno.

- Pre tri godine sam radila diplomski rad i tada sam za potrebe pisanja rada uzela četiri knjige u biblioteci. Naravno, sve oko toga se završilo, a ja sam u celokupnom haosu, selidbi i još nekim drugim stvarima koje su se dešavale potpuno zaboravila na te knjige - počela je priču naša sagovornica, a potom dodala:

- Pre nekoliko dana, znači tri godine kasnije, stigao mi je poziv da se javim u Prvi osnovni sud na Novom Beogradu, a detaljnjom proverom o predmetu koju sam izvršila onlajn, ustanovila sam da je reč o knjigama koje nisam vratila. Kazna koja mi je propisana je 8.000 dinara i to sad moram da platim.

Kako je rekla, svesna je da je kriva, te je na ovaj način želela da upozori one koji su uzeli knjige, a koji su, kao i ona, zaboravili iste da vrate.

- Moja krivica je svakako, ali, iskreno, nisam se baš nadala da ću zbog knjiga završiti na sudu. Svakako, šalu na stranu, cilj ove priče je da oni koji nisu vratili knjige i koji taj proces iz bilo kog razloga odugovlače, to učine, kako ne bi prošli kao ja - kazala je kroz smeh naša sagovornica.

Podsetimo, ovo nije jedinstven slučaj. Nedavno se na društvenim mrežama pojavio sličan apel, kada je jedan od korisnika Tvitera naveo da je morao da plati kaznu skoro 50.000 dinara zbog nevraćenih knjiga te je korisnicima biblioteka poručio da dobro pregledaju svoje stanove. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading