ALEKSANDRA PROLAZI KROZ PAKAO ZBOG LAŽNOG MONAHA IZ GORNJEG MILANOVCA! Samostrelom joj je ubio psa i razlupao automobil, preti joj i seje strah!

Autor:

Vesti

01.10.2023

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre četiri godine, Aleksandra Rnjak je napustila asfaltiranu Vračarsku četvrt i preselila se u pitoreskno selo Kriva Reka u okolini Gornjeg Milanovca, nesvesna da će umesto mirnog života suočiti s pretnjama, strahom i nesposobnošću da se izbori sa svojim komšijom. On tvrdi da čini sve što je u njegovoj moći da joj oteža život, a krajnji cilj mu je da je prisili da napusti svoje imanje.

ALEKSANDRA PROLAZI KROZ PAKAO ZBOG LAŽNOG MONAHA IZ GORNJEG MILANOVCA! Samostrelom joj je ubio psa i razlupao automobil, preti joj i seje strah!

Foto: youtube.com/Novo jutro

Agonija samohrane majke Aleksandre Rnjak započinje odmah nakon njenog preseljenja iz Beograda u selo Kriva Reka. Prvi sukob sa komšijom, koji se javno predstavlja kao samoproglašeni monah M. B., proistekao je iz spora oko zemljišta. U tom trenutku su, kako tvrdi, počele i prve pretnje, uključujući pretnje paljenjem njene kuće, uništenjem njenih pasa i prisiljavanjem da napusti to mesto, tvrdi ona.

Nakon toga je pokrenuta tužba, angažovan je geometar da utvrdi granice imanja, i problem je privremeno rešen. Međutim, Aleksandra je, iz razloga očuvanja dobrih odnosa sa komšijom i na njegovu molbu, kako tvrdi, odlučila povući tužbu. Ovaj korak je doneo i činjenicu da je M. B. bio osuđivan ranije zbog nasilja u porodici i nosio je nanogicu zbog ilegalnog arsenala oružja koji je pronađen u njegovoj kući.

Ipak, mira nije bilo.

Iako je povukla svoju prijavu, M. B., koji se, prema njenim rečima, osim što se naziva monahom, takođe predstavlja kao zdravstveni radnik i pripadnik vojske, često je slao inspekcije na njen posed i često je pratio svaki njen korak. Konflikt između komšija supruga je, kako tvrdi, kada mu je, usred noći, na vrata pokucala njegova nevenčana partnerka.

- Bosa žena mi je došla na vrata, jer ju je tukao. Rekla mi je da je celu noć provela u zamrzivaču napuštene kuće preko puta njihove kuće. Zamolila me je da je odvezem u manastir gde je boravila dva meseca - tvrdila je Aleksandra ranije za domaće medije i rekla da ni tada pretnje nisu izostale.

Ukrao joj psa

- Krajem septembra iz moje odgajivačnice iz dvorišta nestaje pas. U tom momentu je moje dete kod 8 godina bilo samo kod kuće i gledalo sam čin krađe, kako komšija vuče psa i ubacuje je ga u kombi o odvozi u nepoznatom pravcu - kaže Aleksandra.

Ni to nije bio kraj. Kako je Aleksandra ispričala, ukupno joj je nestalo četiri psa. Jedan je pronađen posle posle osam meseci, za dva psa sumnja da su ubijeni, a jedan je ustreljen samostrelom na njene oči.

- Odgovornost za ustreljivanje psa preuzela je njegova žena. Navodno njoj je kupio samostrel - tvrdi Rnjak.

Teroriše je petardama, razlupao joj auto

Kako tvrdi Rnjak, samozvani monah iz čista mira baca i petarde u njeno dvorište.

- Provoza se pored naše kuće i baci petardu. I to nije sve. Jednom prilikom je i razlupao auto, potpuno ga demolirao, a to je čak bio auto koji sam pozajmila od prijatelja - kaže nesrećna žena.

Uz to tvrdi i da samozvani monah i njegova žena imaju običaj da snimaju nju i njenog sina kada su u dvorištu.

Iako ga je nebrojano puta prijavljivala, i kako kaže, i policiji je muka od njega, sve optužbe odbačene su na sudu.

"Niko mu ne može ništa"

Aleksandra se već treći put medijima obraća za pomoć, jer je, kako kaže, u ovom slučaju sistem pravosuđa negde zakazao.

- Tokom prošle nedelje iz tužilaštva je stiglo i zvanično saopštenje da je lažni monah pravosnažno oslobođen svih optužbi koje su vezane za pokušaj ubistva psa samostrelom - rekla je Aleksandra za "Pink".

U poslednjih 10 meseci tvrdi da je podnela ukupno 50 prijava zbog njegovih agresivnih pasa, koje pušta u njeno dvorište.

- On ponovo pušta svoje agresivne pse u moje dvorište. Dešavali su se napadi, jedna osoba je u mom dvorištu povređena ujedena od strane njegovog psa. Znate kako, malopre je bila 50. prijava na iste događaje u proteklih 10 meseci. Od tih 50 prijava, 48 puta je tužilaštvo od mene tražilo da pristupim u policijsku stanicu, da dam izjavu na iste prijave, na iste okolnosti... Meni to niko ne plaća, niko ne plaća ni moje gorivo, ni moje vreme, ni stres. Moje dete je takođe bilo prinuđeno da ide u policiju da daje izjave - tvrdi Aleksandra i napominje da do sada niko nije reagova na tih 50 prijava.

Maloletni sin bio zaštićeni svedok

Još jedna u nizu nelogičnosti je i odluka da Aleksandrin maloletni sin, koji je trebalo da bude zaštićeni svedok, upravo svedoči pred lažnim monahom.

- Ali vrlo interesantno je da je u junu mesecu kada je moj sin Teodor imao devet godina, bio pozvan kao zaštićen svedok. Mi smo pristupili u tužilaštvo, a uz pravnog zastupnika bio je prisutan i komšija u mantiji. Pošto on u takvim situacijama glumi i monaha. Meni se dete istraumiralo tada na sudu. Čak se je njegov advokat bunio "Kao šta je problem da on prisustvuje detetovom iskazu". Kako šta je problem, ako je zaštićen svedok?! Pričamo o maloletnom detetu, koje trpi nasilje od takvog čoveka. I taj čovek, taj nasilnik da bude prisutan kada moje dete daje izjavu?! Ja to stvarno ne mogu da shvatim - kaže Rnjak.

Veliki strah

Ona se pita i ko štiti lažnog monaha, navodeći da je njegovo ponašanje pravi vid nasilja.

- Ja sam se obratila policiji, sudu, tužilaštvu, zaštitniku građana... Zaštitnik građana mi je rekao, obratite se sudu i tužilaštvu. Kom sudu i kom tužilaštvu?! Oni ga očigledno štite... Znači osuđivan je za nasilje u porodici. Oduzimana su mu oružja, džak naoružanja, 6 bombi... Žena mu je pobegla od kuće, ali se opet vratila - kaže Aleksandra Rnjak.

Očajna žena navodi da više ne zna kome da se obrati za ovaj slučaj,

- Žene iz ministarstva su pisale dopise na 11 adresa i odgovori su... Ne znam šta bih rekla. Kako su moje izjave u Ministarstvu i moje žalbe potpuno neosnovane?! Tužilaštvo, predsednik suda u Gornjem Milanovcu, dotični sudija koji ih uporno oslobađa i tako razne razne institucije kojima su se oni obratili - tvrdi Rnjak.

Kaže nam i da mira nema.

- Osećam se nebezbedno, strahujem za svoju bezbednost i za bezbednost svog deteta - zaključuje Aleksandra.

Monah negira!

Pre godinu dana, kada je Aleksandra Rnjak prvi put izašla u javnost sa ovim tvrdnjama, M. B. se obratio domaćim medijima, navodeći tada da su Aleksandrini iskazi samo "seoski abrovi".

- To je sve rekla-kazala. Sve su to nečiji "iskazi", seoski abrovi... Nisam joj pretio. Lažno me je optužila za ugrožavanje sigurnosti i dobio sam oslobađajuću presudu, samo čekam potvrdu višeg stepena suda - rekao je tada M. B. za medije.

Takođe, M. B. tada nije poricao i da je Aleksandrinog psa ranio samostrelom, jer se osećao nebezbedno.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Gornjem Milanovcu za isti medij tada su potvrdili da se protiv M. B. tada vodilo nekoliko krivičnih postupaka, ali i da je osuđen za nasilje u porodici i nedozvoljeno držanje oružja, kao i da mu je uvedena zabrana prilaska Aleksandri Rnjak.

Dalje prenose reči zamenika javnog tužioca Jelene Tomović:

- Navedeno lice bilo pravnosnažno osuđivano presudom Osnovnog suda u Gornjem Milanovcu od 19.06.2019. godine zbog izvršenja krivičnog dela nasilje u porodici i krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i novčana kazna u iznosu od 100.000 dinara. Kaznu zatvora je izdržao u kućnim uslovima uz primenu elektronskog nadzora - izjavila je Tomović.

O ovom slučaju tada su se oglasili i iz Tužilaštva:

- Tužilaštvo je protiv M. B. podnelo predlog za određivanje mere zabrane prilaženja Aleksandri Rnjak i njenom maloletnom sinu, a predlog je usvojen rešenjem Osnovnog suda u Gornjem Milanovcu - pisao je "Telegraf".

Rnjak je izjavila da je samozvani monah tu zabranu više puta prekršio, te da je prilazio i njoj i njenom sinu. Žička eparhija je, na zahtev Tužilaštva, izjavila da M. B. nije "njihovo svešteno lice, već da je prema njihovim saznanjima samozvani "monah Melhisedek", prenosi Pink.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading