SRPSKE ŠKOLE "PROSVJETE" U AUSTRIJI SLAVE DECENIJU POSTOJANJA: Svečanu akademiju otvorio Gujon uz kulturno-umetnički program

Autor: Tanjug

Vesti

30.09.2023

23:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On će, zajedno s predsednikom "Prosvjete" Srđanom Mijalkovićem, sutra svečano otvoriti 10 novih dopunskih škola srpskog jezika u Austriji.

SRPSKE ŠKOLE "PROSVJETE" U AUSTRIJI SLAVE DECENIJU POSTOJANJA: Svečanu akademiju otvorio Gujon uz kulturno-umetnički program

Foto: Tanjug

Svečana akademija povodom 10 godina postojanja srpskih dopunskih škola "Prosvjete" u Austriji održana je večeras u Beču, uz kulturno-umetnički program i prisustvo srpskih đaka. 
Akademiju je otvorio Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, koji je rekao da je Uprava u protekle tri godine finansirala rad i otvaranje srpskih škola u Austriji sa 7.750.000 dinara, donirala 10.000 udžbenika i lektira kao i didaktički materijal, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

- Srbi u Austriji, koji čine jednu od najbrojnijih manjinskih zajednica u ovoj zemlji, poštuju Austriju ali ne zaboravljaju ko su i odakle su. Oni vole Srbiju, njenu istoriju, kulturu i jezik. Uloga srpskih dopunskih škola u očuvanju tih vrednosti je veoma važna jer deca uče o jeziku i kulturi, ali i upoznaju drugare i drugarice sa kojima mogu da razgovaraju na srpskom jeziku - rekao je Gujon.

On će, zajedno s predsednikom "Prosvjete" Srđanom Mijalkovićem, sutra svečano otvoriti 10 novih dopunskih škola srpskog jezika u Austriji, dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading