BRUTALNO SE IŽIVLJAVALI NAD UČENICIMA, PA KRVNIČKI NASRNULI NA NJIH: Dvojica mučenih dečaka pretrpela horor - isplivali novi detalji vršnjačkog nasilja u Futogu

Autor:

Vesti

29.09.2023

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija i dalje utvrđuje detalje ovog incidenta koji se dogodio u sredu uveče.

BRUTALNO SE IŽIVLJAVALI NAD UČENICIMA, PA KRVNIČKI NASRNULI NA NJIH: Dvojica mučenih dečaka pretrpela horor - isplivali novi detalji vršnjačkog nasilja u Futogu

Foto: shutterstock

Nasilje

Petorica učenika drugog i trećeg razreda Poljoprivredne škole s domom učenika u Futogu tukli su i mučili dvojicu učenika prvog razreda u jednoj od soba u domu.

Oni su, kako saznaje "Blic", mlađe učenike terali da rade sklekove, tukli ih peškirima, udarali ih rukama i nogama sve dok ih na delu nije zatekao radnik obezbeđenja te sprečio dalju agoniju mučenih dečaka od kojih je jedan zadobio prelom šake a drugi je zadobio lakše telesne povrede u vidu više modrica po telu.

Policija i dalje utvrđuje detalje ovog incidenta koji se dogodio u sredu uveče, a za sada su, kako saznaje "Blic", protiv jednog šesnaestogodišnjaka podnete dve prijave zbog sumnje da je počinio krivična dela nanošenje teških telesnih povreda i za zlostavljanje i mučenje, a protiv još četvorice učenika za koje se sumnja da su njegovi saučesnici podnete su krivične prijave za zlostavljanje i mučenje.

- Budući da je istraga i dalje u toku, ne isključujemo mogućnost da će protiv još barem dva ili tri učenika biti podnete krivične prijave ali ćemo to znati tek nakon prikupljanja svih detalja i dokaza u vezi sa ovim incidentom, kao i ispitivanja svih koji su pod sumnjom da su učestvovali u izvršenju ovih krivičnih dela - kaže za "Blic" izvor upoznat sa tokom istrage.

Radnik obezbeđenja spasao učenike agonije

Direktor Poljoprivredne škole u Futogu Dušan Gagić potvrdio je medijima da se incident dogodio, da su o ovom slučaju obavešteni nadležni organi te da su maloletnici za koje se sumnja da su učestvovali u napadu na mlađe učenike dali izjave policiji u prisustvu roditelja.

Prema njegovim rečima, povređeni učenici su odmah u pratnji direktorke Doma učenika odvedeni u Urgentni centar gde je dečaku sa povređenom rukom pružena lekarska pomoć.

- U 22 sata je po kućnom redu povečerje i radnik obezbeđenja je obilazeći muški deo doma u jednoj sobi video grupu đaka koji su bili malo bučniji i opomenuo ih je da smire. Radnik obezbeđenja kada se posle 15 minuta vratio iz obilaska doma, u sobi trojice đaka prvaka je zatekao nekoliko starijih učenika, koji su ih maltretirali. Dvojica prvaka su povređena, dok je treći nepovređen. O svemu je odmah obavešten dežurni vaspitač kao i direktorka doma - istakao je Gagić.

Nasilnicima preti suspenzija i izbacivanje iz doma

Dodao je da je povodom nemilog događaja u školi održan pedagoški kolegijum doma, na kojem su uzete izjave povređenih đaka i obaveštena policija.

- Ovako nešto nikada se nije se dogodilo u ovoj školi i kada sve bude ispitano i utvrđeno, maloletnici će biti suspendovani i isključeni iz doma. Hoćemo da se sve rasvetli i da svako odgovara prema svojoj krivici. Spreman sam, ako bude potrebno, i ja da podnesem ostavku na mesto direktora - naglasio je Gagić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading