EKIPE SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA ČAČKA NA NOGAMA ČITAVU NOĆ: Reke ostale u svojim koritima, za sad je sve pod kontrolom

Autor:

Vesti

25.09.2023

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema najavama meteorologa opasnost od jake kiše praćene grmljavinom preti nam do sutra.

EKIPE SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA ČAČKA NA NOGAMA ČITAVU NOĆ: Reke ostale u svojim koritima, za sad je sve pod kontrolom

Foto: RINA

Kiša koja od juče pada na teritoriji zapadne Srbije, za sada nije izazvala veće probleme na teritoriji opština Lučani i Požega i teritoriji  grada Čačka. Ekipe Sektora za vanredne situacije grada Čačka u pripravnosti su i dežuraju 24 sata.
 
- Sektor za vanredne situacija kao i Civilna zaštita, ali i Javna preduzeća koja imaju dežurstva, tokom čitave noći pratili su stanja na svim vodotokovima prvog ali posebno drugog reda. Za sada nema većih problema, očekujemo da, kako kaže RHMZ već u popodnevnim časovima, u toku noći i sutrašnjeg dana temperature budu oko 25 stepeni. Dobro smo se pripremili uređujući vodotokove drugog reda. Naša JKP, pre svega „Moravac” i „Gradsko zelenilo” su spremni, ali nisu za sada imali potrebe da reaguju - rekao je za RINU, Milun Todorović gradonačelnik grada Čačka.
 
Na ranije evidentiranim kritičnim lokacijama u Ciglarskoj, Beogradskoj ulici, ulici Djakona Avakuma, Ulica 66, ulici Aleksandra Savića  nije bilo nikakvih problema, a nije bilo ni izlivanja vodotokova drugog reda.
 
- Brojne aktivnosti koje smo ove godine realizovali na čišćenju sistema atmosferske kanalizacije na gradskom području, u saradnji sa JKP "Komunalac", kao i uredjenje i čišćenje kanala na seoskom području, realizovane u saradnji sa JKP "Moravac", dale su odličan rezultat i problemi regulisanja površinskih voda su u velikoj meri smanjeni ili rešeni - rekao je Milan Bojović direktor JP „Gradac” iz Čačka.
 
Tokom današnjeg dana ekipe JP "Gradac" vršiće obilazak gradskog područja u cilju uočavanja kritičnih lokacija i rešavanja evidentiranih problema, kako bi delovali preventivno.
 
Iako je reka Bjelica na teritoriji Dragačeva ove godine čak nekoliko puta plavila domaćinstva i plodne oranice, situacija na teritoriji opštine Lučani za sada je mirna.
 
- Uprkos kiši koja pada na teritoriji Dragačeva za sada nema nikakvih problema i nema izlivanja, ekipe JP su u pripravnosti i dežuraju 24 sata - rekao je Milija Milenković pomoćnik predsednika opštine Lučani.
 
Prema najavama meteorologa opasnost od jake kiše praćene grmljavinom preti nam do sutra, kada se očekuje razvedravanje i prestanak padavina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 


 

Komentari (0)

Loading