OVAJ GREH JE NAJVEĆI U SRBA, A NASLEĐUJE SE OD PREDAKA! Vladika Nikolaj Velimirović otkrio ŠTA čoveka ne može zaobići!

Autor:

Vesti

25.09.2023

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Postao je jedan od najcenjenijih vladika, nije štedeo reči kada hvali naš narod, ali mu nije bilo strano ni da nam uputi po koju kritiku i ukaže na greške koje pravimo.

OVAJ GREH JE NAJVEĆI U SRBA, A NASLEĐUJE SE OD PREDAKA! Vladika Nikolaj Velimirović otkrio ŠTA čoveka ne može zaobići!

Foto: commons.wikimedia.org

Vladika Nikolaj Velimirović rođen 1881. godine, u selu Lelić nedaleko od Valjeva. Njegovi roditelji, Dragomir i Katarina imali su devetoro dece od kojih su preživela samo dvojica sinova Nikolaj i Dušan, da bi i Dušan poginuo 1914. godine, a Nikolaj se zamonašio.

Postao je jedan od najcenjenijih vladika, nije štedeo reči kada hvali naš narod, ali mu nije bilo strano ni da nam uputi po koju kritiku i ukaže na greške koje pravimo. On je otkrio kako se nasleđuje greh predaka i istakao da taj greh nikoga ne može zaobići.

Takođe je jednom prilikom mnogima otvorio oči govoreći o najcrnjem srpskom grehu.

Najčemerniji srpski greh - nesloga. Mnogi zaboravljaju da su četiri slova S ispisana okolo krsta. U krstu je sloga, a ne u slovima. Kada bi svi Srbi to znali i krstu se poklonili, brzo bi se složili. Ali mnogi vide četiri slova, a ne vide krst. Krst stvara slogu, a sloga Srbina spašava - objasnio je vladika.

Foto: youtube.com/printscreen

Krst

Vladika Nikolaj imao je dva doktorata, oba stečena na prestižnim univerzitetima - na starokatoličkom fakultetu u Bernu u Švajcarskoj, a drugu doktorsku tezu "zaradio" je na filozofskom fakultetu u Oksfordu.

Po povratku iz inostranstva u Srbiju nijedna diploma mu nije bila priznata, prenose Novosti.

Optuživan je za nacionalističke ideje, koje svakako među obrazovanim svetom nisu ništa drugo do antiteza globalizmu, ali i za nacističke pobude. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading