OVAJ GREH JE NAJVEĆI U SRBA, A NASLEĐUJE SE OD PREDAKA! Vladika Nikolaj Velimirović otkrio ŠTA čoveka ne može zaobići!

Autor:

Vesti

25.09.2023

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postao je jedan od najcenjenijih vladika, nije štedeo reči kada hvali naš narod, ali mu nije bilo strano ni da nam uputi po koju kritiku i ukaže na greške koje pravimo.

OVAJ GREH JE NAJVEĆI U SRBA, A NASLEĐUJE SE OD PREDAKA! Vladika Nikolaj Velimirović otkrio ŠTA čoveka ne može zaobići!

Foto: commons.wikimedia.org

Vladika Nikolaj Velimirović rođen 1881. godine, u selu Lelić nedaleko od Valjeva. Njegovi roditelji, Dragomir i Katarina imali su devetoro dece od kojih su preživela samo dvojica sinova Nikolaj i Dušan, da bi i Dušan poginuo 1914. godine, a Nikolaj se zamonašio.

Postao je jedan od najcenjenijih vladika, nije štedeo reči kada hvali naš narod, ali mu nije bilo strano ni da nam uputi po koju kritiku i ukaže na greške koje pravimo. On je otkrio kako se nasleđuje greh predaka i istakao da taj greh nikoga ne može zaobići.

Takođe je jednom prilikom mnogima otvorio oči govoreći o najcrnjem srpskom grehu.

Najčemerniji srpski greh - nesloga. Mnogi zaboravljaju da su četiri slova S ispisana okolo krsta. U krstu je sloga, a ne u slovima. Kada bi svi Srbi to znali i krstu se poklonili, brzo bi se složili. Ali mnogi vide četiri slova, a ne vide krst. Krst stvara slogu, a sloga Srbina spašava - objasnio je vladika.

Foto: youtube.com/printscreen

Krst

Vladika Nikolaj imao je dva doktorata, oba stečena na prestižnim univerzitetima - na starokatoličkom fakultetu u Bernu u Švajcarskoj, a drugu doktorsku tezu "zaradio" je na filozofskom fakultetu u Oksfordu.

Po povratku iz inostranstva u Srbiju nijedna diploma mu nije bila priznata, prenose Novosti.

Optuživan je za nacionalističke ideje, koje svakako među obrazovanim svetom nisu ništa drugo do antiteza globalizmu, ali i za nacističke pobude. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading