VRATA PRODAVNICE UMALO NISU UBILA ŽENU: Gazde kompanije "Sunce" na tapetu tužilaštva

Autor:

Vesti

23.09.2023

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kostadinka T. podnela krivičnu prijavu protiv firme "Kvatro kompani" jer je zadobila telesne povrede

VRATA PRODAVNICE UMALO NISU UBILA ŽENU: Gazde kompanije "Sunce" na tapetu tužilaštva

Foto: Nebojša Mandić


NEUSPEŠNI POKUŠAJI SRPSKOG TELEGRAFA DA DOBIJE ODGOVORE TRAJU OD 11. SEPTEMBRA

 

 

Ljudi, pazite gde kupujete! Kompanija "Kvatro", inače vlasnik lanca trgovinskih radnji "Sunce", našla se na tapetu Trećeg osnovnog tužilaštva po mnogo osnova, a njihova bahatost mogla je da košta glave jednu Beograđanku.


Naime, Kostadinka T. do kraja života pamtiće jednu od ovih prodavnica pošto je zadobila povrede i podnela prijavu protiv "Sunca".


- Pre oko godinu dana, 29. septembra 2022, krenula sam u kupovinu u njihov objekat "Mega sunce" u Vinogradskoj ulici. Automatska klizna vrata su se naglo zatvorila i ja sam pala, teško se povredivši. Podnela sam prijavu, ali je ona, ne znam zbog čega, odbačena - preneo je naš izvor izjavu nesrećne žene.


U ZEMLJU PROPALI


Dug je spisak krivičnih dela koja se stavljaju na dušu vlasniku "Kvatro kompanija" Slavku Boškoviću i direktoru Darku Nenadoviću, ali oni kao da su u zemlju propali kada je reč o pitanjima Srpskog telegrafa, upućivanim od 11. septembra, pa sve do juče.


Umesto odgovora, isturili su izvesnog Stefana Crnobrnju, koji je naše novinare "zavlačio" sve vreme, prvo se predstavljajući nadležnim, da bi potom naprasno postao neupućen i obećavajući da će sve proslediti direktoru. Već pomenutog 11. septembra na naš mejl uzvratio je istog dana i zatražio "bilo kakva saznanja koja se odnose na tražene informacije" da bi mogao da nam odgovori.


Naravno, ovo obećanje je ostalo mrtvo slovo na papiru. Naime, sutradan 12. septembra dostavili smo na Crnobrnjin mejl novo, vrlo precizno, pitanje: "Da li ste bespravno izvodili radove u Ulici Surčinska bb i da li je to gradilište, prema nalogu inspekcije, zatvoreno 19. marta 2022?"


- Poslali ste mi pitanje pred kraj radnog vremena, zato još nisam odgovorio. Dobićete odgovor u toku sutrašnjeg dana, imam i drugog posla preko glave - nervozno je rekao Crnobrnja kada smo ga pozvali.


"NISAM NADLEŽAN"


Uprkos upozorenju da ćemo tekst objaviti bez stava druge strane, poštujući novinarski kodeks, i u petak 15. septembra ujutro smo pokušali telefonom da dobijemo odgovor.


- Gospodin Crnobrnja nije trenutno u firmi, otišao je do banke. Probajte da ga nazovete za sat - rekao nam je ženski glas koji se javio na fiksni broj u firmi "Kvatro".


Kada smo pozvali u dogovoreno vreme, dotičnog, navodno, i dalje nije bilo u firmi, pa smo ga mejlom još jednom upozorili da će tekst biti objavljen bez njihovog odgovora. Tek u ponedeljak je stigao novi mejl.


- Poštovani, bio sam odsutan u petak i danas do 12 časova, zato niste dobili odgovor na postavljeno pitanje. Direktor firme je na službenom putu, s kog se vraća u utorak u večernjim časovima. U sredu je u kancelariji firme "Kvatro kompani d. o. o.", tada ću dobiti informacije koje su vam potrebne. Ja lično nisam ovlašćen ni upućen u temu da bih vam odgovorio na postavljeno pitanje - napisao je Crnobrnja.


Odgovore, naravno, nismo dobili, mada smo vrlo konkretna pitanja ponovili i juče.
 


Postoje od 2001.


Uvidom u podatke Agencije za privredne registre saznaje se da je "Kvatro kompani" osnovana 16. decembra 2001. i da se radi o velikoj firmi. Registrovana je za trgovinu na veliko prehrambenim proizvodima.


Kao stopostotni vlasnik, u APR je upisan Slavko Bošković, a zastupnik kompanije je direktor Darko Nenadović.


narednih dana čitajte


- koliko puta pokušali da utaje porez


- koje su sve bespravne objekte izgradili


- kako su se novcem izvukli od krivičnog gonjenja

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading