BEOGRAĐANKA NA AKCIJI KUPILA JEFTIN TOALET PAPIR, PA DOŽIVELA ŠOK! Uvoze ga iz Turske, može da izazove OZBILJNE zdravstvene probleme!

Autor:

Vesti

17.09.2023

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograđanka po imenu Lana je nedavno podelila svoje iskustvo na poznatom srpskom forumu, tvrdeći da je pronašla odličnu kupovinu - veliko pakovanje jeftinog toalet-papira. Njena namera bila je da podeli ovu uštedu s ostalim članovima foruma, ali umesto toga, suočila se s nizom upozorenja koja su je navela na ozbiljno razmišljanje o bezbednosti svog izbora.

BEOGRAĐANKA NA AKCIJI KUPILA JEFTIN TOALET PAPIR, PA DOŽIVELA ŠOK! Uvoze ga iz Turske, može da izazove OZBILJNE zdravstvene probleme!

Foto: shutterstock, pixabay.com

Lana je mislila da će uštedeti novac kupujući jeftin toalet-papir, s obzirom na svakodnevnu upotrebu ovog proizvoda. Međutim, forumaši su je brzo obavestili da je možda napravila ozbiljnu grešku. Kupljeni toalet-papir je navodno uvožen iz Turske od strane lokalnih, manjih proizvođača, a kada stigne u Srbiju, upakovan je u nove ambalaže i označen kao proizvod domaćeg porekla.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Problem s ovim jeftinim papirima leži u njihovom sastavu koji ostavlja mnogo pitanja bez odgovora. Često su reciklirani, što znači da sadrže razne hemikalije koje mogu izazvati iritacije i alergijske reakcije kod intimnih delova tela. Kupovinom ovakvog jeftinog papira možete rizikovati ne samo neprijatne fizičke probleme, već i troškove lečenja i lekova.

Još ozbiljnije je to što redovna izloženost ovim hemikalijama može imati dugoročne posledice po zdravlje. One se mogu nakupljati u organizmu i uzrokovati ozbiljne probleme na duže staze, uključujući oštećenje vitalnih organa i potencijalno ozbiljna oboljenja.

Zbog toga je od suštinskog značaja birati toalet-papir od proverenih proizvođača koji ispunjavaju stroge svetske standarde i rigorozno kontrolišu proces proizvodnje. Na primer, proizvođači sa IFS sertifikatom garantuju da je njihov proizvod bezbedan za upotrebu u kontaktu s hranom i to govori o dugogodišnjem ulaganju u kvalitet i procese proizvodnje. Novi proizvođači na tržištu nemaju takve akreditive.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Prilikom izbora toalet-papira, treba pažljivo pročitati sastav i izabrati onaj koji je napravljen od 100% celuloze i bez recikliranog materijala. Najsigurniji izbor je nebeljeni papir prirodne boje drveta. Takođe, papir od renomiranih i dugotrajnih proizvođača koji se dokazuju svojim kvalitetom tokom godina predstavlja najbolji izbor za očuvanje zdravlja.

Zaključak je jasan: jeftin toalet-papir može doneti više štete nego koristi. Pripazite na sastav proizvoda i birajte od pouzdanih proizvođača kako biste zaštitili svoje zdravlje i sprečili potencijalne dugoročne probleme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Miki

17.09.2023 19:44

10 rolni "Baš Baš" wc papira kojem ama baš ništa ne fali u Univerexportu iznosi 250 din. Nema jeftinije!