POTVRDE ZA ŠKOLARCE – PORODIČNE PENZIONERE

Autor: N.J.

Vesti

07.09.2023

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rok za dostavljanje potvrda o školovanju je do 22. septembra za sve učenike koji koriste porodične penzije, a stariji su od 15 godina.

POTVRDE ZA ŠKOLARCE – PORODIČNE PENZIONERE

Foto: https://pio.rs/

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podseća da je do 22. septembra rok do kada učenici koji koriste porodične penzije, a stariji su od 15 godina, moraju da dostave potvrde o školovanju da im ne bi bila obustavljena isplata prinadležnosti.  Studenti to moraju da učine tokom oktobra. 

Na potvrde, koje se mogu predati lično ili poslati poštom filijali Fonda PIO koja im isplaćuje penziju, neophodno je upisati matični broj roditelja po kome se koristi penzija.

Ukoliko potvrde o školovanju budu dostavljene posle 22. septembra, korisnicima porodičnih penzija će biti obustavljena isplata za septembar, a pripadajuća penzija će im biti isplaćena uz oktobarsku penziju početkom novembra.

Učenici, inače, imaju pravo na porodičnu penziju do završetka školovanja, ali najkasnije do navršenih 20 godina života, a studenti koji pohađaju visokoškolske ustanove do navršene 26. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading