LAZANSKI OPISAO ZADNJE SATE OFICIRA PRED SMRT! Jeziva priča o samoubistvu koja ledi krv u žilama (VIDEO)

Autor:

Vesti

06.09.2023

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napisao je oproštajno pismo...odjeknuo je pucanj, a oficiri koji su bili ispred kabineta samo su salutirali i otišli.

LAZANSKI OPISAO ZADNJE SATE OFICIRA PRED SMRT! Jeziva priča o samoubistvu koja ledi krv u žilama (VIDEO)

Foto: youtube.com/Novo jutro

Miroslav Lazanski, srpski novinar, vojnopolitički komentator, političar i diplomata koji nas je prerano napustio još živi kroz legendarne analize i mudre reči koje se i dan danas prepričavaju.

Jedna od takvih priča je i ona o detaljima misterioznih poslednjih trenutaka života jednog od omiljenih oficira Adolfa Hitlera, Ervina Romela.

Bio je najpopularniji nemački general u Drugom svetskom ratu. U jednom trenutku na njega je pala sumnja da je hteo da ubije Hitlera. Jednog dana, dok je bio na odmoru, došla su dva oficira Gestapoa u njegovu kuću sa crnim mantilima, a jedan oficir je izvadio pištolj i stavio na sto.

Tu scenu je potom opisao Lazanski.

 

 

Romel mu je pištolj vratio i rekao "hvala, imam svoj, dajte mi pet minuta". Otišao je u svoj kabinet sobu i napisao oproštajno pismo, a dva oficira su sedela u foteljama ispred kabineta. Odjeknuo je pucanj, oni su ustali, salutirali i otišli. Nemci imaju vojnički karakter – ispričao je Miroslav Lazanski svojevremeno za ATV.

Ervin Romel bio je nemački general i komandant Nemačkog afričkog korpusa za vreme Drugog svetskog rata. Poznat je i pod nadimkom "Pustinjska lisica".

 

 

Romel se često spominje ne samo zbog izuzetne vojničke veštine, nego i zbog viteštva prema suparnicima, budući da je bio jedan od nemačkih zapovednika koji su odbili poslušati Vrhovnu zapovest. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading