IMAMO JAK ARSENAL HIRURGA, I MLADIH I STARIH! Doktor Bojić: Srpski lekari prvi put obavili ovaj medicinski poduhvat!

Autor:

Vesti

06.09.2023

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedamdesetdvogodišnji pacijent iz Niša podvrgnut je operaciji mitralnog zalistka i koronarnog krvnog suda (MicroCab).

IMAMO JAK ARSENAL HIRURGA, I MLADIH I STARIH! Doktor Bojić: Srpski lekari prvi put obavili ovaj medicinski poduhvat!

Foto: PINK PRINTSCREEN

U Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" nedavno je uspešno izvedena miniinvazivna operacija koja je rešila dve srčane bolesti kod pacijenta.

Ova procedura omogućava komforniji pristup pacijentima bez potrebe za presecanjem grudne kosti, što je tradicionalna metoda u kardiohirurgiji. Sedamdesetdvogodišnji pacijent iz Niša podvrgnut je operaciji mitralnog zalistka i koronarnog krvnog suda (MicroCab).

- Procedure su nove. Na Dedinju je mini invazivna operacija uvedena još od pre. Nema sečenja grudnog koša. Dr Igor Živković je sa svojom ekipom uradio to, što je već medijima poznato. Idući u susret 45. godina KBC Dedinja, jednog dana ćemo raditi samo mini invazivne operacije, što će pokazati da posedujemo veliki arsenal hirurga, i iskusnih, i mladih... Da naši pacijenti budu sigurni. Ne znam nijednu kario hiruršk kliniku koja može 15 pacijenata u danu operisati istom metodom - rekao je on.

Ova inovativna procedura omogućava hirurzima da pristupe srcu kroz međurebarne prostore, značajno smanjujući postoperativne komplikacije i ubrzavajući proces oporavka. Pacijent se već nakon pet dana vratio svojim svakodnevnim aktivnostima.

Direktor KBC "Dedinje," Milovan Bojić, istakao je značaj ove uspešno izvedene operacije i naglasio da se intenzivno radi na edukaciji mladih doktora kako bi se osiguralo visok nivo stručnosti i brige o pacijentima. Institut nastoji da prati najnovije svetske trendove u kardiohirurgiji i da pruži najbolju moguću negu pacijentima.

- Svi učimo i uzdižemo se. Život nameće okolnosti i izazove koje morate savladati, a da bi napredovali, tajni ne sme da ima - rekao je potom Bojić.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading