EVO KAD SE ZAVRŠAVA OVAJ KIJAMET NAPOLJU!

Autor: Tanjug

Vesti

26.02.2018

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ledeni dani u Srbiji trajaće do petka pri čemu će najniža temperatura biti od -12 do -7 stepeni, a u četvrtak i do -17 stepeni, a najviša od -8 do -3 C, saopštio je RHMZ.

RepublikaFoto: Tanjug
Ledeni talas nas neće pustiti skoro, oblačite se slojevito


Do kraja dana očekuje se povećanje visine snežnog pokrivača, u većem delu od 5 do 10 cm, na istoku oko 20 cm.

U petak i ujutro u subotu kiša koja će se mestimično lediti na tlu.

Sutra će biti oblačno sa snegom i veoma hladno, ledeni dan. 

Tokom dana manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, u juznom Banatu, donjem Podunavlju i planinama istočne Srbije, jak, uz stvaranje snežnih nanosa. 

Najniza temeratura od -12 do -6, najvisa od -7 do -4 stepeni.


U Beogradu sutra oblačno, povremeno sa snegom i veoma hladno. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Temperatura bez većeg kolebanja oko -7 stepeni. 

Tokom noći između srede i četvrtka kratkotrajno razvedravanje. 

U četvrtak ujutro izuzetno hladno, u većini mesta najniža temperatura od - 16 do -13 stepeni. 

Tokom dana postepeno naoblačenje sa jugozapada, kasnije posle podne i uveče mestimično sa snegom. 

U petak malo toplije, oblačno sa snegom i kišom koja će se mestimično lediti na tlu. 

Od četvrtka do nedelje u kosavskom području jak jugoistočni vetar. 

Zatim, do kraja perioda pretežno oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sa susnezicom i snegom, samo u ponedeljak bez padavina. 
RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Glavni putevi prohodni

Hladni talas praćen snežnim padavinama pogodio je ceo region, sneg pada i u Srbiji, ali u sobraćaju nema većih problema i glavni putni pravci su prohodni.


U Topličkom okrugu od sinoć pada jak sneg, koji je formirao pokrivač visine od 20 do 30 centimetara. 

Svi magistralni i regionalni putni pravci čiste se neprestano, ali snega ima na kolovozima, zbog čega se vozačima preporučuje oprezna vožnja.

Nešto je teža situacija na lokalnim i nekategorisanim putnim pravcima, naročito u planinskim predelima, koje čiste putari, ali zbog jake vejavice, snega ponovo ima na putevima. 
RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ


Zbog ovakvog stanja, kako prenosi RTS, u prekidu su i određene autobuske linije ka planinskim selima, pa se putnicima preporučuje da se prethodno informišu o polascima. Sve državne institucije i ustanove rade uobičajeno, bez većih problema.

Sneg na području Rasinskog okruga pada bez prekida više od 24 časa i zasad ne stvara veće probleme. 

Sva raspoloživa mehanizacija službi i preduzeća za održavanje puteva, ulica i trotoara od juče su na terenu. 

U opštini Brus ne rade četiri škole. Put ka turističkom centru Kopaonik je prohodan, na ovoj planini ima 76 centimetara snega. Zbog mećave i novih snežnih padavina jutros su neke instalacije na skijalištu otvorene kasnije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Goran Vesić

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je za Tanjug da su u Beogradu sve ulice prvog prioriteta tokom noći očišćene i prohodne za saobraćaj i da "Gradsko saobraćajno Beograd i Lasta saobraćaju jutros bez zastoja i prema redu vožnje".


Dodao je da je od juče ujutru angažovana dodatna mehanizacija - i to pet kamiona Gradske čistoće na kojima su montirani raonici za sneg i po jedan kamion iz Zelenila i Vodovoda kao i 4 multikar vozila iz Zelenila i sa Ade Ciganlije.

Gradonačelnik Jagodine i komadant Štaba za elementarne nepogode Ratko Stevanović izjavio je Tanjugu da sneg u Jagodini ne pravi probleme i da se život u gradu i selima normalno odvija. 

Železnički saobraćaj u čitavoj Srbiji, kako se navodi u saopštenju "Infrastruktura železnice Srbije", nesmetano funkcioniše u uslovima snežnih padavina i vremenskih nepogoda.

Kako se navodi, blagovremeno su preduzete sve potrebne aktivnosti za rad u zimskim uslovima, pa nema najava da bi sneg koji će padati narednih dana mogao da ugrozi redovno i bezbedno funkcionisanje železničkog saobraćaja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading