SUĐENJE ZA OTMICU MALOG PETRA TRAJE VEĆ ČETIRI GODINE: Dečak iznova proživljava traume svaki put kada se sretne s otmičarima u sudnici

Autor:

Vesti

16.08.2023

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac otetog dečaka nada se da je njegov sin 14. avgusta poslednji put išao na suđenje i da će tu biti stavljena tačka na ovaj nemili događaj.

SUĐENJE ZA OTMICU MALOG PETRA TRAJE VEĆ ČETIRI GODINE: Dečak iznova proživljava traume svaki put kada se sretne s otmičarima u sudnici

Foto: RTS/printscreen

Porodica Mitrović iz Stare Pazove nepune četiri godine čeka na presudu otmičarima njihovog sina, koji je tada imao samo 13 godina

Plave koverte koje svih ovih godina stižu iz suda na kućnu adresu ne daju Mitrovićima da nastave mirnim životom, koji jako priželjkuju, oprenosi 24sedam. Kako kažu, ne mogu da zaborave šta se desilo, ali smatraju da kada otmičari dobiju kazne koje zaslužuju, život će im biti lakši i rasterećeniji.

Ovako, svaki dan za njih predstavlja agoniju, jer proces traje jako dugo. S obzirom na to da je u njega uključen još uvek maloletni Petar, vrlo je stresno. 

- Od januara do današnjeg dana 15. avgusta imali smo četiri pretresa, kada su ispitani određeni svedoci. Petar je 14. avgusta, nadam se i zadnji put, išao tamo, dao svoj iskaz i odgovorio na sva pitanja. Smatramo da je tu tačka stavljena na ovaj nemili događaj - rekao je za 24sedam dečakov otac Goran Mitrović .

Foto: printscreen/TVPRVA

 

On kaže da i dan-danas strahuje za svoje dete kad izađe iz kuće i taj osećaj će zauvek u njima živeti. 

- Iskreno, Petra više ne pitamo o toj noći da bismo mu olakšali, a zakonske procedure i norme gledamo da mi roditelji i porodica rešavamo na zakonski način, i nadamo se da će sve biti završeno bar do kraja ove godine. Da taj dan zaboravimo ne možemo nikada, ali možemo da ga sklonimo bar u neki prikrajak naših emocija i osećanja i da se radujemo budućem životu - pričao je Goran kroz suze.

Slučaj koji je potresao opštinu Stara Pazova, ali i čitavu Srbiju, ojačao je Mitroviće, ali nikada više ništa neće biti isto posle njega. Otac Goran smatra da sve ružne slike i osećanja mogu delićem nestati kada se Petar i njegov stariji brat ožene i stvore svoje porodice, tj. ostvare se u ulozi roditelja i kada on postane deda. Kaže da će tada možda sve doći na svoje mesto i da će ružne slike zauvek otići u zaborav.

Porodica Mitrović, prijatelji i rodbina se najiskrenije nadaju razrešenju čitave priče u skorije vreme jer žele da nastave sa normalnim i rasterećenijim životom, ali to nije moguće dok god se pravda ne zadovolji.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading