DIVNA VEST OBRADOVALA SOMBORKE! Od ponedeljka BESPLATNI mamografski pregledi za žene starije od 40 godina

Autor:

Vesti

12.08.2023

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dovoljno je javiti se u ambulantu kod svog izabranog lekara gde će biti date sve potrebne informacije.

DIVNA VEST OBRADOVALA SOMBORKE! Od ponedeljka BESPLATNI mamografski pregledi za žene starije od 40 godina

Foto: shutterstock

U Somboru će od ponedeljka, 14. avgusta biti organizovani besplatni mamografski pregledi za žene koje imaju više od 40 godina i kojima je to prva mamografija, a trajaće sve dok bude zainteresovanih žena za pregled.

Žene koje su operisane od tumora dojke ili su radile mamografiju i već se nalaze u procesu praćenja od strane lekara, ne mogu da učestvuju u ovom projektu, navodi se na sajtu Grada Sombora, prenose Agencije.

Prva mamografija je potpuno besplatna i nije neophodno doneti zdravstvenu knjižicu. Na licu mesta, legitimacija osobe će se izvršiti putem bilo kog dokumenta kojim se dokazuje lični identitet.

Foto: shutterstock

Mamografski pregled

U cilju što bolje organizacije, svako naseljeno mesto grada Sombora dobija pripadajuće dane u mesecu za žene iz mesta u kom žele biti pregledane.

Svako ko se javi posle tog termina, takođe će imati mogućnost da obavi pregled. Dovoljno je javiti se u ambulantu kod svog izabranog lekara gde će biti date sve potrebne informacije, kao i termin za svoju prvu mamografiju.

Aparat mamograf biće stacioniran u Somboru, u ulici Mite Popovića broj 12 (bivša zgrada ATD-a).

Svim ženama koje nemaju mogućnost da u svojoj ličnoj organizaciji dođu na pregled, biće organizovan prevoz.

Projekat realizuje Dom zdravlja "dr Đorđe Lazić" pod pokroviteljstvom Grada Sombora, a u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading