SMRT MLADE UMETNICE IZ ČAČKA I DALJE MISTERIJA: Roditelji krive lekare, poslednju reč daće tužilaštvo

Autor:

Vesti

11.08.2023

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je formiranje komisije za unutrašnju kontrolu kvaliteta stručnog rada čiji je zadatak da ispita sve aspekte lečenja.

SMRT MLADE UMETNICE IZ ČAČKA I DALJE MISTERIJA: Roditelji krive lekare, poslednju reč daće tužilaštvo

Foto: RINA

Čačanska umetnica Lela Tomašević (30), koja je preminula 5. avgusta, najpre je  primljena u čačansku bolnicu, a zbog sumnje na moždani udar prebačena je u Kragujevac gde je operisana. Ubrzo nakon toga ona je preminula pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Njeni roditelji za smrt krive lekare i medicinsko osoblje Kliničkog centra Kragujevac, gde je u toku formiranje komisije za unutrašnju kontrolu kvaliteta stručnog rada čiji je zadatak da ispita sve aspekte lečenja.

- Lekarska greška je jedan termin koji obuhvata više aspekata u smislu činjenja i nečinjenja onoga što je neophodno. Ona obuhvata neprimenjivanje lekarskih veština u smislu principa i pravila, a u cilju zaštite zdravlja pacijenta. U to spada i dijagnostika i nega i terapijska praksa, kao i vođenje medicinske dokumentacije - pojasnio je Radoslav Radosavljević, patolog i sudski veštak za TV Kurir.

On je dodao da se o ovom slučaju još ne može ništa precizno govoriti.

- Ne poznajemo kompletne okolnosti slučaja. Poslednju reč će reći tužilaštvo koje će ili pokrenuti krivični postupak ili ne. U slučaju da ga pokrene ono će čitavu dokumentaciju podneti sudu - rekao je on.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading