DRASTIČNE METEOROLOŠKE PROMENE U SRBIJI! Spremite se na temperaturni ROLERKOSTER - od ovog datuma nas čeka HAOS!

Autor:

Vesti

11.08.2023

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutarnje vrednosti će biti oko 15 stepeni, dok će se tokom dana temperatura kretati oko 27 stepeni Celzijusa.

DRASTIČNE METEOROLOŠKE PROMENE U SRBIJI! Spremite se na temperaturni ROLERKOSTER - od ovog datuma nas čeka HAOS!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

U Srbiji će danas građani dočekati sveže jutro, ali će se tokom dana moći radovati sunčanim intervalima i blagom porastu temperature, kako navodi Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Prognoza ukazuje na pretežno sunčano vreme tokom dana, s laganim porastom temperatura u poređenju s prethodnim danom. Pljuskovi praćeni grmljavinom mogu se očekivati samo u brdsko-planinskim predelima, dok će ostali delovi zemlje uživati u suvom i prijatnom vremenu.

Vetar će preovlađujuće duvati slab do umeren severozapadni, dok se na istoku može očekivati povremeno jak vetar. Temperature će se kretati u prijatnom opsegu - najniže vrednosti biće od 11 do 15 stepeni Celzijusa, dok će najviše dnevne temperature dostizati vrednosti od 25 do 29 stepeni.

U prestonici Beogradu takođe možemo očekivati pretežno sunčano vreme i blag porast temperature. Jutarnje vrednosti će biti oko 15 stepeni, dok će se tokom dana temperatura kretati oko 27 stepeni Celzijusa.

Ovakva prognoza ukazuje na povoljne vremenske uslove za većinu građana Srbije, sa mogućnošću da uživaju u sunčanim intervalima i blagom toplotnom porastu. Uprkos tome, savetuje se da se i dalje pridržavaju opreznosti i prate dalje obaveštenje RHMZ-a u slučaju promena u vremenskim uslovima.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading