VATROGASCI-SPASIOCI INTERVENISALI NA 75 LOKACIJA Vetar nosio krovove, gromovi izazvali požare, dve osobe SPASENE IZ VOZILA zaglavljenih u bujicama!

Autor:

Vesti

06.08.2023

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Sektora za vanredne situacije uklanjali su i stabla sa kolovoza, crpeli vodu, kao i uklanjali limene i druge krovne konstrukcije

VATROGASCI-SPASIOCI INTERVENISALI NA 75 LOKACIJA Vetar nosio krovove, gromovi izazvali požare, dve osobe SPASENE IZ VOZILA zaglavljenih u bujicama!

Foto: Instagram/printscreen

Miloš Milenković pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije saopštio je da su tokom jučerašnjeg nevremena u Beogradu spasene tri osobe od kojih su dve bile zaglavljene u vozilu. Na teritoriji cele zemlje intervenisano je na 75 lokacija.

U Beogradu je za pola sata u subotu palo od 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom, što je količina koja se prosečno iz oblaka izruči za mesec dana. Milenović je rekao za RTS da su vatrogasci-spasioci uklanjali stabla sa kolovoza, crpeli vodu, kao i uklanjali limene i druge krovne konstrukcije, a usled olujnog vetra koji je nastupio spasene su tri osobe.

Kako je napomenuo, od toga su izbavljene dve osobe zaglavljene u vozilu u Ulici Marka Čelebonovića na Novom Beogradu.

Dodao je da su, između ostalog, uklonjeni delovi krova sa zgrade Poštanske štedionice i Skupštine Srbije.

Foto: MUP Srbije

 

Što se tiče šire teritorije Srbije, Mileković kaže da su pripadnici Sektora za vanredne situacije intevenisali su na 75 lokacija i to u Severnobačkog, Južnobačkog, Severnobanatskog, Srednjebanatskog, Borskog, Šumadijskog, Zaječaraskog i Jablaničkog okruga.

Naglasak je, kaže, kao i u Beogradu bio na tehničkim intevrencijama, a nije bilo potrebe za evakucijom i spasavanjem.

Prema njegovim rečima, na tri mesta intrevesnisano je zbog požara izazvanog gromom u Ečki i Titelu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading